Zoals de waard

14-05-2016 19:35

Daar stond hij dan. Herkenbaar aan zijn onberispelijke voorkomen, zijn honds trouwe ogen, en de onmiskenbare vlinder onder zijn kin. Sommige kennen hem als MIchiel Schaap. Maar bij de meeste gaan bellen rinkelen als ze kennis nemen van het alter ego; De Hokjesman.

De Hokjesman integreert kortstondig in het leven van sub-culturen en etaleert op antropologische wijze aan een iedereen die het maar wil zien. 

Op nog geen paar honderd meter van mijn voordeur staat hij aan een balie waar de zogenaamde Kapsalon het daglicht zag. Het onderwerp betreft De Rotterdammer. Op een handje vol grof gebekte chauvinistische volharders na, die aan de vooravond van uitsterven staan, is de stad ongemerkt overgenomen door Provincievolk en alle denkbare mondiale Nationaliteiten. De Kapsalon staat synoniem. Een treurig resultaat van onoplettendheid omdat het armoevoer van het slechtste soort is. 

Rotterdam is de wereld in het klein. Straatarm en bestuurd door Megalomaan opportunisme van zetelbevlekkers die vooral bezig zijn met het nalaten van een iconisch persoonlijk testament. De Rotterdammer ondergaat het gelaten en vindt zijn weg richting de Turkse supermarkt of de Marokkaanse slager, onderwijl hij zich stierlijk ergert aan alles en iedereen. Want de Rotterdammer is een Nationalist met 176 Nationaliteiten.