Logius wordt KPN

16-02-2016 10:04

 

Het is gedaan met het in 2003 gelanceerde digitale hangslotje waarmee we toegang krijgen tot onze financiele levenslijn genaamd DigiD. Logius wordt als schlemiele poortwachter ingeruild voor de systeembeheerders van KPN, die het nieuwe Idensys gaan beheren, zoals hetgeen op onze nieuwe voordeur zal prijken. En dat is bijzonder handig. Want daarmee kunnen we niet alleen inloggen bij de Belastingdienst en Mijnoverheid, maar kunnen we ook onze bankzaken regelen, booschappen doen, ja zelfs de wulpse dame voor de webcam belonen. 

Het lukt marktpartijen en de Overheid steeds beter om de mensheid in kaart te brengen. Want als een commerciele partij een ieders levenshandel en wandel beheert, en de Overheid daar de initiator van is, zullen de twee de handen al lang ineen hebben geslagen om nog efficienter te gaan bepalen waar we behoefte aan hebben, of we snode plannen smeden, te veel drinken, drugs gebruiken, links denken, rechts oversteken, oversekst zijn, terroristische ambities hebben of boven onze stand leven. 

Nog even en de vingerafdruk in je paspoort wordt ingeruild voor een onderhuids track&trace systeem waarmee we binnenkort ook al onze betalingen kunnen verrichten. En ook dat zal onze strop worden ingeduwd onder de vlag van gemak.