Zappen toegestaan

09-01-2014 04:58

 

https://twitter.com/dakloosin010

Nooit eerder heb ik iets met TV gedaan. Dat heet, nooit anders dan ernaar gekeken. En dat zelfs selectief omdat ik een broertje dood heb aan uitgelicht huppel, spring en zangtalent. Mogelijk is het afgunst omdat ik er zelf niet veel van kan. Alhoewel. Overigens pruim ik al die andere commercietroep ook niet en verafschuw ik op voorhand hetgeen Dhr. Weesie, Geus en Stegerman maken. Daarin tegen lag ik niet zelden krom van de scherpzinnigheid van Mc Farley, Parker en Stone. En nee, ik blow niet. Ik ben naast series als Breaking bad, Soprano's en Lilyhammer meer een Joris Showroom en Man bijt hond kijker. De zonderlingen in beeld. Traag, Hilarisch, ontroerend en bovenal écht,     

Om 5u sta ik op en werk wat aan mijn Blog, neem om 6u de trein en sta iets voor 8'en een uur te vroeg in de buurt van het Gemeentehuis van Hilversum en voel me écht een dakloze. Man met tas in het donker op een hoek van een straat wachtend op het verstrijken van tijd. Gewapend met de rozenkrans die mijn advocatenkantoorvriendinnetje me gisteren gaf, ze leest mijn blog, en de exegese aangaande auteursrecht van haar collega, schuif ik vol zelfvertrouwen strak van tweede dubbele Nespresso's aan. Wellicht had ik beter thee kunnen drinken. Na een vragevuur van ruim een uur verlaat ik redelijk confuus het statige door Willem Dudok ontworpen gebouw. Binnen enkele dagen krijg ik een voorstel wat verder reikt dan mijn format. Zou 2014..........?!

Terug in Rotterdam open ik de deur van mijn nieuwe woning. Overmand door slaap tuur ik inspiratieloos in een lege kamer. Verhuizen naar een eigen plek vanuit het voormalige zou toch iets van gelukzaligheid moeten opleveren. Maar het ontbreken van spullen en liquiditeit, want naar mijn weekgeld kan ik fluiten waardoor ik net als gisteren en eergisteren nauwelijks eten heb, roepen alleen maar zorgen op. Wat moet ik met een leeg huis waarvoor ik een lening ben aangegaan van bijna 2000 piek? Ook mijn aanvraag huur en zorgtoeslag is afgwezen omdat CVD heeft verzaakt mij in te schrijven terwijl ik hiervoor toch op 7 december de benodigde formulieren heb ingevuld. Het plan was om me geheel over te leveren aan de hulpverlening. Maar die verzaken vooralsnog gemaakte afspraken na te komen. Daar staat de bureaucratie echt te ver van de realiteit. Misschien moet ik daar eens iets mee gaan doen.

Ik neem me voor om in mijn Blog de komende meer aandacht te schenken aan voordeeltjes in de stad. Want vanaf nu kan ik nergen meer op leunen en moet ik het maximale zien te halen uit het minimale. En waarom zouden mijn lezers daar niet van mogen meegenieten. Dus ik ga dagelijks proberen te koken voor een bedrag van +/- 3 euro en publiceer het recept, zoek naar gratis uitjes, de betere aanbiedingen, bezoek de markt en speur naar fiscale voordelen.