www.poetiniseeneikel.nl

27-07-2014 14:22


Lang geleden, toen ik me nog conformeerde aan verzoeken van tantes om samen op vakantie te gaan, reed ik aan het eind ervan, met een half volle tank,  noodgedwongen richting Italië, in plaats van de kortere Route de Soleil. Frankrijk lag in de tijd vaker plat bij ongenoegen, en tankstations waren daarmee niet zelden uitverkocht. Fransen zijn redelijk resoluut als het gaat om het ventileren van hun ongenoegen. En dat maakt mij meer Frans dan Nederlands. Want in tegenstelling tot de behoefte aan een zwijgende kuddewandeling door de hoofdstad, reis ik liever af naar Moskou om Poetin een muilpeer te verkopen. Of dan toch voor zijn raam te gaan staan tieren.

Maar ja. Met een inkomen van nagenoeg niks, heb ik geen idee hoe ik daar kom. Want zeg nou zelf. Het is toch van de zotte dat de gebeurtenissen van afgelopen week ongestraft blijven? We beraden ons louter. We beraden ons op een handelsembargo, en we beraden ons op het boycotten van het Europees kampioenschap voetbal. Beraden? Beraden? Zijn we nou werkelijk zo laf dat we die megalomane gek niet voor zijn bakkes durven slaan?

Vinden we Frans Timmermans écht de held van de week? Kom op zeg?!

Geef mij een goeie fiets, zakgeld, een reclamezuil als je er voordeel bij wenst te behalen, en ik rijd naar Moskou met de intensie mijn ongenoegen te uitten en onderweg veel lawaai te maken met een bullhorn! Dit alles gaat écht te ver!! En als ik dan me dan toch de typus fiets, rijd ik ook graag even via Israël. Want ook daar klopt geen ene moer van!

Wie durft? ......Jij bereid, ik bereid?