Houdt je schuil, daar komt de winterdip

05-01-2014 07:46

 

https://twitter.com/dakloosin010

Als de kerstboom zonder aanwijsbare aanleiding omvalt, is het tijd om er afscheid van te nemen en stante pede je winterdip te omarmen. In afwachting van een bericht van de makelaar check ik mijn mail. Het zou mooi zijn als daarmee deze episode voor mij ook ten einde was. Want ik zwelg in mijn winterdip graag zónder omstanders. Niets. Tijdens het ontbijt arriveert een van mijn kamergenoten die terugkomt van een nachtelijk avontuur. De rest van mijn kamergenoten heb ik niet meer gesignaleerd. Dat je een plek claimt waar je vervolgens geen gebruik van maakt en daarmee iemand die 'm écht nodig heeft diskwalificeert, vind ik op zijn zachtst gezegd onachtzaam. Maar empathie is sowieso niet iets waar de meeste hier in uitblinken. We eten samen wat waarna ik richting sportschool ga en hij naar bed. Als ik twee uur later de kamer binnenstap is het licht uit, de gordijnen dicht en lijkt het wel een sauna. Geirriteerd zoek ik in het donker zo stil als ik kan naar wat spullen. Dit is de omgekeerde wereld. 's Nachts word ik structureel uit mijn slaap gehouden en overdag moet ik zachtjes alles in het donker doen omdat de nachtbrakers slapen. Ik besluit beneden in de lobby verder te werken aan mijn Blog en een idee waar ik al langer op broed.

Voordat ik in 2010 samen met een compagnon een energiebedrijf opzette, was ik Sales & Marketing Manager bij een grote Nederlandse energieproducent en had veelvuldig met CO2- compensatie te maken. Ik hield mij onder meer bezig met het compenseren van de uitstoot die een bekend reisprogramma op TV produceerde. En omdat ik niet zelden moe word van oeverloos getetter, vroeg ik mij toen al af hoeveel CO2-uitstoot de wereld bespaard blijft als mensen eens wat vaker hun mond hielden. Diezefde middag lanceer ik de site https://tetterbos.webnode.nl waar bezoekers het getetter van hun partner kunnen compenseren door het kopen van een boom. Bij minimaal 500 aanmeldingen vormen de bomen samen Het Tetterbos. Ik heb wel eens vaker redelijk megalomaan geroepen dat ik ooit nog eens een standbeeld van mezelf willen onthullen. Niet dat daar reden toe is. Een bos neerzetten is close enough. Ik schrijf een persbericht, stuur wat mails en open een twitteraccount. Eens kijken of de pers hier de humor van inziet. 

De rest van de dag stelt niet veel voor. De programma's die ik probeer te kijken op Uitzending gemist zijn onaanschouwbaar door een trage internetverbinding en ik heb nergens meer zin in. Een boekenkast zou niet misstaan.

Voor 010 onder €10,- vervoeg ik mij 's avonds tot Mr Kebab Oostmolenstraat 2  

Ik had me eigenlijk voorgenomen op zoek te gaan naar iets met aardappels, vlees en groente. Gewoon een saaie hap zonder uitheemse invloeden. Maar door gebrek aan motivatie en inachtneming van liquiditeit, wordt het Mr. Kebab, die op steenworp afstand van mijn slaapplek ligt. Aan de buitenkant oogt het als dertien in een dozijn. En dat is het dan ook. Als je het mij vraagt heb je twee soorten Kebab-zaken. Die waar je na overvloedig drankgebruik pretentieloos alles maskeert met saus en niet veel later het ontbijt van je omgeving mee verziekt, én, die waar ze er iets van een formule op nahouden zodat je niet te veel betaalt voor iets te veel garnituur. Mr Kebab behoort wat mij betreft tot de laatste. Prima broodje, redelijke kebab, te veel folivoorsupplementen.

Prijs: € 5,50

Cijfer: 6.5

Kwaliteit: De kebab, en dat zie ik wel vaker, is voorgesneden en wordt niet meer zichtbaar gegaard, maar afgebakken onder een grill. Daarmee verdwijnt de sappigheid en is de structuur onregelmatig. Ik blijf een voorstander van slicing. Het broodje is knapperig. De hoeveelheid kebap vind ik beperkt waardoor de hoeveelheid garnituur overheerst. Ik eet dus eigenlijk een broodje garnituur met kebab. Rode ui doet het goed qua kleur en de sla is vers. Met de patat is niets mis en de mayonaise is standaard. Als versnappering kies ik thee edoch is het apparaat stuk en neem ik noodgedwongen cola.     

Bediening: Vriendelijk en behulpzaam (ik vraag bestek en pen). Een minpunt is dat gedurende mijn aanwezigheid de tv aanhoudend van zender wordt gewisseld en het enige leesvoer uit oude exemplaren van de Havenloods bestaat. 

Sfeer: Het oogt er schoon en saai. En dat is prima voor een zaak waar je snel even een hap doet omdat het zo uitkomt.   

Advies: Mr Kebab onderscheidt zich in niks. Als je er in de buurt bent en je hebt er trek in, volstaat het. Maar ik zou er niet voor omlopen.