39% korting op nummer 39 MET RIJST

18-12-2013 13:13

  

Persoonlijk hekel ik het gebalk van de meeste RTL coryfeeën en in het bijzonder het duo Bleek en Balk, Ik mijd alle uitspanningen van getalenteerden die het toneel der commerciële bestijgen, en ook bij de publieke kan het mijn aandacht niet vatten. Echter nummer 39 met rijst laat ik ongepasseerd. Want waar de opmerking van Dhr. Cornelis Willem Heuckeroth mijn inziens kant noch wal raakte én van het aller goedkoopste, maak ik graag gebruik van de gevolgen ervan voor 010 onder €10

Na het gebruikelijk ontbijt, waar het klaaggezang van een van mijn kamergenoten die nog steeds op zijn weekgeld wacht, er toe leidt dat ik hem van het mijne een tientje leen, een mens moet toch eten, wend ik mij voor de betaling van de bezichtigde woning tot de Sociale Dienst. Dagje vrij is het antwoord op mijn afspraakverzoek. Ik mag wachten op een andere medewerker. De Sociale Dienst behuist 's ochtends vooral klagende en luidruchtige patiënten die het hoogste woord voeren asof ze meedoen aan een wedstrijdje wie het verste kan pissen.Ik houd me gedeisd, mijn mond en wacht rustig op mijn beurt. Eenmaal zo ver bericht de onverschillig kijkende jonge dame me dat mijn behandelaarster een dagje vrij heeft en ik een belverzoek kan neerleggen. Bel ons niet, wij bellen u. Daar ken ik er meer van. Dan hebben ze aan mij een slechte, want het doel is de bekeken woning, zo snel mogelijk weg uit dat kamertje, dus morgenvroeg sta ik weer keurig goedgemutst om 08.30u voor de deur. Afwachten past me niet in dezen. Op naar de sportschool. "We hebben per ongeluk twee keer uw inschrijfgeld afgeboekt, maar dat verrekenen we wel met lidmaatschapsgeld van volgende maand".....weg leefgeld! Handig zo voor kerst. Ik kan me er allemaal niet druk om maken, heb nog een tas vol boodschappen en een paar tientjes op zak. Twee uur stevig aan de ijzers gestrokken, stukje virtueel door Italië gefietst waarbij ik me voorneem dat als het kan ik dat stukje eens in het echt ga opzoeken. Niet omdat het nou zo'n bijzonder mooi stukje was, maar omdat het me wel grappig lijkt.

Na een kopje thee met Florence Nightingale, die haar pauze weer even met mij doorbrengt, neem ik op het afgesproken tijdstip plaats in een bekende Rotterdamse kroeg waar ik een afspraak heb met beide eigenaren. Aller hartelijkst en zeer gewaardeerd krijg ik een uitsmijter aangeboden. Ik houd het bij thee, zij bij bier. Eigenlijk ben ik helemaal geen theedrinker. Na een uurtje nemen we afschied met de conclusie rustig te bezien wat de toekomst brengt. Helemaal mee eens.

De verdere middag breng ik achter mijn laptop door op mijn bed, werk wat aan deze site en kijk enkele afleveringen van Keyzer en de Boer op uitzending gemist. Tijd om te gaan eten

010 onder € 10,-

Vandaag is de voorlaatste avond van de actie 39% korting op nummer 39 met rijst. In Rotterdam participeren 2 restaurants. De een op Zuid, daar kom ik nooit, de ander in Crooswijk. Op de Vlietlaan wel te verstaan. Het betreft volgens henzelf "de beste afhaal chinees van Rotterdam". Dan leg je de lat wel erg hoog als je het mij vraagt.

Het is inderdaad een ongezellige ruimte met 1 tafel, 2 stoelen het AD en een balie waarachter 2 grote wokbranders bami opwarmen. In het raamkozijn staan bakken met vleeshompen die ter plekke in stukken worden gehakt. Ik vraag ter verificatie of dit een deelnemend restaurant is. De vrouw achter de balie moet een beetje lachen. Er is niet erg veel aandacht geschonken aan de lokaties waar je deze actie plaatsvind, dus ze zal weinig bestellingen als de mijne hebben gehad. Er hangt ook verder niets dat ernaar verwijst. Ik verruil rijst voor bami en rekening niet €8,70 maar € 5,50 af. Het betreft Kipfilet met Ma La saus die ik in nog geen 10 minuten in de gebruikelijke tasjes meeneem. De bami is zoals alle bami's bij de gemiddelde afhaal Chinees. Niks spannends, niks mis mee. Bij bami kan er niet veel fout tenzij eindeloos opgewarmd of aangebrand. Hiervan geen sprake. De kip is mals, rijk versierd met groenten, de saus is heet, heel heet. Al met al een prima hap. Niks mis mee.

Prijs: Normaal kost dit gerecht €8,70 en zou ik het niet direct gekozen hebben. Nu € 5,50. Even uit mijn hoofd is dit overigens geen 39%

Smaak: Uitstekend. Kip is mals, groente smakelijk, bami in overvloed. Hier eet ik morgen nog eens van 

Interieur: Wat verwacht je van een afhaal restaurant. Lijkt me niet reevant

Service: Snel, vriendelijk, wel iets wat luidruchtig. Crooswijkse Chinezen passen zich prima aan.

Cijfer: 7.5 hetblijft toch gewoon afhaal Chinees.

Advies: Wa Kong onderscheidt zich in weinig ten opzichte van andere Chinese. Er zijn hele slechte, aardige en prima exemplaren. Wa Kong valt wat mij betreft onder de laatste. Maar of het de beste van de stad is betwist ik.