U bent toch ook een mens?

24-01-2014 01:41

Ik heb het niet zo op met homo's. Ook niet op negers en mongolen overigens. Ik bedoel te zeggen; Ik heb het niet op met classicifering! Ik beoordeel ontmoetingen en ervaringen op basis van verstand, onderbuik, beleving, persoonlijkheid of soms zelfs door een overslaande vonk. Daarom begrijp ik ook niets van al die bemoeienis. Want wie bepaald de standaard? Wie is zo machtig om te mogen zeggen dat wat jij doet of bent niet kan? 

Volgens mij is er maar plek voor één wereldleider. Namelijk je eigen gezonde verstand. Bij velen hapert dat ontvindbare orgaan, schakelt het over op de automatische piloot en volgt het de collectieve gedachte of uitsluitend het eigen belang. Bij enkele werkt het helemaal niet door een productiefout. Dat verlangt dan begeleiding. Al dan niet achter gesloten deuren. Met de wetenschap dat we hier met z'n allen op een beperkt oppervlakt leven waar we niet zo maar vanaf kunnen, lijkt het me redelijk aannemelijk dat het de bedoeling is dat we als goede huisgenoten met elkaar om gaan  Vergelijk de wereld met een studentenhuis en je begrijpt mijn insteek. Dan is het dus niet zo handig om elkaar van alles en nog wat te verwijten en dat moralistisch mondiaal te oreren.  

De discussie over Sochy ontgaat mij dan ook volledig. Sterker nog, ik vind 'm bijzonder kleingeestig. Want in Sochy worden de Olymische Winterspelen georganiseerd. En dat is een sportevenement om mensen met elkaar te verbinden. Het maken van statements, anders dan sportgerelateerd, hebben daar gewoonweg geen plaats. Maak daar maar ergens anders een afspraak voor. Bijvoorbeeld door eens flink dronken te worden met elkaar. Vindt ie vast leuk, die  Poetin.  

Dat brengt me op het idee om de heren Verschuren en Dekker, voorzitters van de suppertersvereniging van Feyenoord en Ajax eens te polsen voor een verbroederingsfeestje. Gewoon om te laten zien dat het kan! Dan is de volgende stap de Gazastrook? 

De boodschap van vandaag is simpel; Praat eens mét in plaats van óver mensen! Het is het proberen waard.

En mijn feestplannetje ga ik zeker proberen te realiseren!       

Fijne dag