Stadsinitiatief 2014...Het Vestia-schavot

19-06-2014 22:43

Al enige tijd volg ik de perikelen rondom de grootste woningcoöperatie van dit land. Gelegen bij het Centraal Station staan niet zelden Italiaanse vierdeuren en andersoortig overgeprijsd blik 's ochtends in een rij. Iets wat me altijd al heeft verbaasd over een club huisjesmelkers die zorg dient te dragen voor een sociaal woonaanbod. Want hoezo kunnen deze mislukte makelaars zich dergelijke vierwielers permitteren? Maar dat terzijde.

Wat ik van de week aanschouwde overtrof mijn aller stoutste verwachtingen. Waar halen die plofkopperige C&A pakken de moed vandaan de schimmige handel waar ze zelf niet eens iets van snappen te rechtvaardigen? Niet gehinderd door enige kennis gemeenschapsbelang op de roulettetafel verkwanselen en dan ook nog verbaasd kijken als de aanbrengbonus van datzelfde casino ter sprake komt. Bij iedere andere werkgever was je al lang de laan uitgestuurd als je van een leverancier, of in dit geval het bankaire gokhuis, wijn futures zou aannemen. Laat staan zakken met geld om je dure scheiding te bekostigen omdat - je - het - even - moeilijk - hebt. GODFRIETVANBOUILLON........HOE HAAL JE HET IN JE HOOFD HONDSVOT. Woorden schieten me tekort om deze zelfbenoemde speculantenspecialisten tot spontane zelfontbranding te verplichten....

En dus rest mij het Rotterdamse Stadsinitiatief op te roepen om met de restanten van de luchtbrug een enorm schavot te bouwen op de Binnenrotte, zodat het volk zich, tot ze er bij neervalt, kan vermaken met het gooien van groente, fruit, tuin of puinafval. Tomatina aan de Maas......Het nieuwe Wij-gevoel als Rotterdams evenement. Goed voor het moraal en vast prima te onderbouwen bij Rotterdam Festivals.