Risotto met doperwten €2.97

16-01-2014 06:19

Voor minimaal 2 personen

Risotto is een rijstgerecht van de riso uit het Noord Italiaanse Lombardia. Het vraagt om iets meergeduld dat het koken van reguliere rijst en de kunst zit 'm vooral in roeren. vandaag maken we een Risotto met doperwten.

Wat heb je nodig: 1 pak Risotto rijst, 1 zakje parmazaan, 2 bouillionblokjes, 1 zak doperwten uit de diepvries, ui (50gr) roomboter, 1 ui.

Wat kost het: € 2,98 (BAS 1,29) parmazaan (BAS 0,59), doperwten (0,59 Aldi), (5KG ui, 1,59 BAS), (roomboter 0,99 Iedere super) Voor de ui , bouillionblokjes en boter reken ik €0,50 wat overeenkomt met de hoeveelheid die je gebruikt

Bereiding: Zet een pan met water op (ruim een liter) en maak er met de blokjes bouillion van. Neem een hapjespan, verhit de helft van de boter en fruit de ui een minuut of 5. Laat de ui niet aanbranden. Voeg het pak Risotto toe en bak ze kort tot ze glazig worden (1 minuutje) en zet het vuur laag. Voeg daarna met een soeplepel net zo veel bouillion toe dat de Riso onderstaat. dat proces herhaal je iedere keer als de Riso de bouillion heeft opgenomen. Daar ben je zo'n 30 minuten zoet mee. Vlak voordat de Riso gaar is (gewoon even proeven) doe je de bevroren erwten erbij en kookt deze mee. Als de Riso en de erwten beetgaar zijn voeg je het zakje parmazaan, en naar smaak peper (en zout als het al niet zout genoeg is) toe, en de rest van de boter. Doe een deksel of alluminiumfolie op de pan en laat 'm 5 minuten op je aanrecht staan. Voilá, klaar!

Morgen doen we een Hollands prakkie! Smakelijk.