Queen of Brabants Fur.

08-05-2016 18:08

 

Als een Brabants jongetje opgroeid in een dorp genaamd Oirschot, en zijn ouders kort daarvoor emigreerde vanuit een Limburgs gat genaamd Klimmen, ontstaat eenzelfde ambitie om te worden geaccepteerd als een Syrier in Groesbeek. 

Als een Brabantse jongetje ouders heeft die onlangs zijn geemigreerd vanuit een Limburgs gat genaamd Klimmen, word op een zeker moment de ontvankelijkheid voor het Geloof gevierd. Namelijk in het achtste jaar. Dat doen ze overigens bij IS een stuk sneller. 

Niet dat een Brabants jongetje ook maar enige notie heeft van de inhoud. Maar er wacht hem een nieuwe fiets! Hetgeen standaard toebehoort aan de eerste communie.

Dus meende mijn moeder, tot mijn grote ergernis, een Brabantse koffietafel te organiseren. Persoonlijk had ik liever gezien dat er een overdaad aan frikandellen rondvlogen. Maar die kwamen er bij ons niet in. Nog liever een gigantisch Brabants Boerenbond-servies.  Ze had dat geld ook in de door mij geambieerde fiets kunnen stoppen. Maar mensen die uit Klimmen komen zijn in staat om met drie emmers, een oud geweer en een paar schoenen, zo maar een nieuwe fiets te maken. 

Achtendertig jaar later, tijdens wat ik noem "de laatste verhuizing van hun leven ( cradle to cradle naar Klimmen notabene), stelde mijn moeder de vraag of iemand geinteresseerd was in het Brabantse Boerenbond-servies. Dus ik zeg " Godverdomme......,". 

Niet dat ik Brabants Boerenbond wens te gebruiken, maar bedacht terstond dat de "troep"-koningin van Den Haag daar ongetwijfeld hele bijzondere dingen van kan maken. Wellicht zelfs een fiets? Heb ik er toch nog een beetje plezier van..........

https://www.queenoftrash.nl/