plakt u ook rolatorbanden?

19-01-2014 06:33

Terwijl alle ogen gisteren waren gericht op Kamp, die het Groningse volk wist te bedaren met een sigaar uit eigen doos, gingen de Rotterdamse senioren op oorlogspad om de politieke macht op te eisen. Maar liefst drie seniorenpartijen verschenen in de arena van het verkiezingscircus. Senioren zijn mensen ouder dan 55. Daarvan hebben we er ruim 180.000 in deze stad. Dat is maar liefst 1 op 3.5. En dood gaan ze nauwelijks, blijkt uit de drastisch dalende sterftecijfers ten opzichte van 10 jaar geleden. Dus straks bestaat de stad uit 50% allochtonen, wat ik nog steeds een raar woord vind, en 50% senioren. Dan kunnen we pas écht lachen. Senioren strijden voor gratis OV, persoonlijke paleisjes en een veilige omgeving. Dus vooral voor zichzelf. Begrijpelijk natuurlijk als er zo met je wordt omgegaan. Opa Rotterdam, zoals één der partijen heet, doet mee met een 76 jarige lijsttrekker met ervaring. Ik adviseer een reservebank, want ze mikken op 4 zetels. Maar wat moeten we met die senioren bestuurders in een stad die zich in 20 jaar wist te transformeren van een onaantrekkelijk duister- dan weer links, dan weer rechts -rovershol, naar één van de aantrekkelijkste steden van de wereld? Stok-ouwe wijn in nog oudere zakken stoppen lijkt mij geen vooruitgang. En politieke bagage is bepekt houdbaar op de tijdslijn. Net als wijn overigens  

Persoonlijk zou ik een voorstander zijn van slechts 2 politieke partijen die beiden bestaan uit welgeselecteerde, en waar mogelijk verstandig, gescreende leden, die een afspiegeling zijn van de stad. Een huisarts, een timmerman, een Moslim, een postzegelverzamelaar, een junk zelfs wellicht een pedofiel. Senioren partijen, Moslim partijen, homo partijen, mensen-met-dwerggroei (politiek correct) partijen, allemaal achterhaald als je het mij vraag. Politiek in Rotterdam zou om de stad moeten gaan. Niet om de belangen van de politieke vertegenwoordigers of hun partij. Vroeger was dat anders. Mensen als Aantjes, Den Uijl en ja zelfs Janmaat stonden voor hún zaak. Niet voor zichzelf.

Het huidige politieke klimaat is dan ook een equivalent van het bedrijfsleven. Het gaat niet meer over mensen maar om cijfers.  

Mijn voorstel is om vandaag tegen het licht van het huidige politieke en economische stelsel eens 10 minuten naar het woord S.A.M.E.N.L.E.V.I.N.G. te staren. Ikzelf beperk me vandaag tot mijn eigen senioren door een bezoek aan mijn ouders met een kortingskaart van Blokker (onbeperkt reizen voor €15,50)

Het recept voor vandaag staat alweer voor je klaar op Keutelen in de Keuken. Smakelijk voor straks en een fijne zondag. 

Morgen meer.