Pasta Carbonara

15-01-2014 12:51

Pasta Carbonara: €2,68 voor 2 personen

Het eerste gerecht voor Keutelen in de Keuken is een van mijn favoriete pastagerechten. Uiteraard maakt échte pecorino en paccetta het allemaal net is lekkerder, maar de budgetvariant doet niet veel onder. Carbonara komt oorspronkelijk uit het Italiaanse Lazio en verwijst naar de houtskoolbranders die het met "arme" ingredienten vervaardigden. Inmiddels vindt je het op iedere Italiaanse menukaart

Wat heb je nodig: 1 pak spaghetti, zakje geraspte Parmazaan, spekblokjes, 2 eieren, 1 ui, 1 teen knoflook, gemalen zwarte peper.

Wat erbij? Komkommersalade

Wat kost het: Voor de ingredienten ging ik naar Supermarkt BAS en betaalde € 2,68  

Bereiding: Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes. Je hebt geen olie nodig want het spek zorgt voor natuurlijk vet. Als de spekblokjes mooi bruin worden zet je het vuur wat lager en bak je de gesnipperde ui en knoflook mee. Ondertussen zet je een grote pan ruim water op met een handje zout. Kook daarin de pasta oals je 'm graag eet. Een minuut of 7-8 voor al dente (bijtgaar) of een minuut of 10 voor de Hollandse variant (zacht)

Ondertussen pak je een kommetjes en doe er 1 heel ei in (wel zonder schaal dus) en 1 eidooier. Voeg de geraspte kaas toe en een grote hoeveelheid gemalen zwarte peper. Roer dat tot je een mooie gladde massa krijgt. Vindt je het te dik kun je er een heel klein beetje water bij doen.  Ondertussen schil je komkommer, sniijdt 'm in plakjes met een kaasschaaf of dunschiller. In een kopje kun je wat azijn met een snufje suiker doen die je als dressing over de komkommer giet. De pasta is nu klaar om af te gieten. Laat 'm uitlekken en voeg toe aan de spekblokjes in de koekenpan. Goed doorroeren en daarna de pan van het vuurhalen. En nou komt het! De kunst van een Carbonara is om de saus al roerend bij de pasta te doen. Doe je dat niet krijg je roerei met pasta. Dat is niet de bedoeling. Dús.... terwijl je roert giet je de saus erbij. Kláár! Serveer de Carbonara met een komkommer met een beetje azijn en een snufje suiker.

Smakelijk !

Wijntip: Nodig je buurman of buurvrouw uit en zeg dat jij kookt als zij/hij de wijn meeneent.