Pangafilet met sla, gebakken aardappels en vanille vla na € 2,96

18-01-2014 08:49

De pangasius Pangasius is een straalvinnige vis en familie van de Meerval. Ze worden met miljoenen tegelijk gekweekt in de Mekongvallei in Vietnam. De pangafilet valt onder de eerste keus vissoorten en is van levensbelang voor visserij in Azie. Dus niet alleen spot goedkoop maar ook nog eens duurzaam. Alhoewel ik daar zo mijn bedenkingen bij heb met zo'n prijs.

Voor 2 personen

Wat heb je nodig: We nemen 2 Pangfilets (€0,66 BAS) de aanbieding van deze week 3 zakken €5,- loopt nog tot vandaag. 5 aardappels (0,50 Toko) die hadden we nog van de Toko op de Kruiskade, Kropsla (0,60 Markt), zelfgemaakte Mayo (€ 0,10) en een teentje knoflook (€ 0,10). Vanillevla (€ 0,60 BAS), bakboter en roomboter (€ 0,40)

Wat kost het: € 2,96 

Bereiding: Kook de aardappels net niet gaar en laat ze afkoelen voor straks. Zet een grote koekenpan met boter op, snijdt de aardappels in schijfjes en bak ze in de koekenpan. Dat hoef ik je vast niet uit te leggen. Doe er pas zout op als ze klaar zijn want anders blijven ze slap. Zet nog een koekenpan op en smelt daar de roomboter mooi goudbruin in. Kruidt de Pangafilets nadat je ze hebt afgedept. Leg ze in de boter en bak ze rustig gaar samen met de aardappels die al even opstaan (aardappels moeten ongeveer 20 minuten, filets ongeveer 12 minuten). Vergeet niet af en toe zowel de aardappels als de filets om te draaien. Maak ondertussen de sla schoon en snipper de knoflook in hele kleine stukjes. Doe deze in een kom met een flinke lepel van je igen gemaakte mayo en roer het door elkaar. ik doe dat gewoon met mijn handen. Als de aardappels en de vis klaar zijn kun je ze serveren. Geef bij de aardappels ook nog maar een lepel mayo als je dat lekker vindt. En als toetsje open je het pak vanillevla (0.5L). Voilá feest voor nog geen €3,-  

Tip: Zelfgemaakte Mayo €0,97 genoeg voor een hele grote pot: Neem een eidooier (€ 0,12), een flinke theelepel mosterd (€0.20), een scheutje azijn (€0.05). Doe deze in een kom en roer deze met een mixer tot ze een gladde massa vormen. Daarna giet je er al roerend héél langzaam de zonnebloemolie (€0.60) bij. Je zult merken dat de substantie lobbig wordt. ga net zo lang door  (ruim een halve liter olie) tot je mayonaise hebt. Je kunt de mayo naar keuze op smaak maken met wat zout.