Pangafilet met puree en wortel € 2,15

20-01-2014 12:11

 

Lekker flauw stukje Wikipedia-tekst: De wortel is een heel dankbare groente om in de tuin of in bakken op het balkon te verbouwen. De wortel kan al in januari gezaaid worden. Bij te vroeg zaaien kan echter in hetzelfde jaar nog bloei optreden. Ze beginnen dus al vrij vroeg in het seizoen te groeien en al relatief snel kan men er elke dag een paar uittrekken om rauw op te eten. En hoe meer men het veldje uitdunt, hoe beter de anderen zullen groeien.

Voor twee personen

Wat heb je nodig: 2 pangafilets (€ 0,67 BAS), 1 pond aardappels (€0,63 Toko Vierambacht), 1 pond wortels (€0,50 Markt), 30gr roomboter (€0,20 BAS), scheut melk (€0,15 Aldi), blikje fruit (€0,79 Aldi)

Wat kost het: € 2,94

Bereiding: Schil de aardappels en kook ze in ruim water en zout. Doe dat ook met de wortel in een ander pannetje. Bak ondertussen de Pangafilet in roomboter. Als de filets mooi bruin zijn kun je er het blikje (uitgelekt) fruit bij doen. Vang het sap wel op. Als de aardappels en wortel gaar zijn giet je ze af. Zet ondertussen een pannetje terug op het vuur en warm een flinke scheut melk. Daar doe je de aardappels bij en stampt ze tot een mooie puree.

Voor een sausje kun  je wat sap in de pan waar de vis in zat doen en even inkoken.

Lekker simpel vandaag. Smakelijk.