Niet doen

17-05-2016 08:24

Als ik uit mijn raam kijk zie ik een druk bezocht, iets wat obscuur Turks etablisement, vanwaar scooters af en aan rijden om pizza's te vervoeren. Persoonlijk houd ik er een andere eetgewoonte op na die wat meer in de lijn der traditie ligt. Ik laat me graag informeren en inspireren door Auguste Escoffier en Pellegrino Artusi. Want nu de wereld en haar bewoners steeds meer met elkaar verweven zijn als gevolg van evolutie, internet en onblusbare lust naar macht en nieuwsgierigheid, hecht ik bijzondere waarde aan culinaire authenticiteiten.

De heren Kuzu en Ozturk houden er een andere meetlat op na. Voor de goede orde spreken we hier over twee afvallige PVDA dissidenten die gebundeld een nieuwe partij zijn gestart met de twijfelachtige naam DENK, en die ik zojuist, iets wat paranoide, de genoemde platte dozenwinkel uit zie lopen. 

Er is mogelijk niets mis is met een Italiaanse pizza van Turkse afkomst, but it's not the real thing. Net zoals twee gesteven flapdrollen die zich voordoen als nuttige politici maar bij de minste of geringste vorm van kritiek stijgeren als werden ze stelselmatig geridiculiseerd. Wat natuurlijk ook zo is. Want rancuneuze potentaten die nog liever pias spelen dan de eer aan zichzelf houden, roepen dat soort reacties nou eenmaal op.

Ik begrijp niets van de schaamteloosheid waarmee onbruikbare zij-lijn-politici menen recht te hebben op een riant inkomen. Gebazel over flinterdunne populistische containerbegrippen als Samenleving, Duurzaamheid, Sociaal, Rechtvaardigheid, Onbalans en Veiligheid geeft hen schijnbaar een alibi. 

Gezamenlijk kosten die Kuzu, Ozturk, Bontes, van Klaveren, Houwers, Klein, van Vliet en Hachchi de Belastingbetaler een vermogen, terwijl dit land toch al een overschot heeft aan bipolaire geldverslindende mystificerendende vastgeroeste zetelclaimers. 

In de echte wereld belandt de burger bij ontslag of vertrek aan de digitale balie van een bureaucratisch gedrocht genaamd UWV. Maar niet de politicus. Die wordt weggestuurd of neemt ontslag en gaat op kosten van de Gemeenschap achterover leunen, of op stage naar New York en roept iets over Rechtvaardigheid, Samenleving en Onbalans. 

Da's wat mij betreft net zo onsmakelijk als de Italiaanse pizza van de iets wat obscure Turk bij mij aan de overkant!