Theo is niet meer

24-07-2014 20:10

 

Na ontvangst van het bericht dat Theo Mossink was overleden, hingen in Papua Nieuw Guinea prompt alle peniskokers halfstok. Een groot strijder is heengegaan.

Enkele jaren geleden was ik in de bijzondere omstandigheid kennis te mogen maken met deze, uitzonderlijk lieve, en gastvrije gezinsman, die mij direct uitnodigde om naast hem op bank, zijn zelfgemaakte filmpjes te bekijken. Want Theo was een man met passie. En bij de familie Mossink staat altijd de deur open. Voor iedereen!

In de daaropvolgende jaren, heb ik met grote bewondering, deze onverwoestbare krijger, geflankeerd door zijn generaal en tevens echtgenote, dag in dag uit ten strijden zien gaan.  Een tweemansleger, aangevuld door kinderen en kleinkinderen, was jaren lang onverwoestbaar. Pierlala maakte geen schijn van kans.

Zoiets kan alleen als je oprecht van elkaar houd en bereid bent om daarvoor tot het bittere eind te strijden.

Maar nu was het op. Een groot strijder is heengegaan.

En misschien bepaalt het lot wel wanneer het zo ver is? Maar de romanticus in me durft te denken, dat Theo  bereid was de strijdt te staken voor de rust van de mensen waar hij het aller meest van hield. Als u het mij vraagt, is dát de aller grootste daad die de liefde kent.     

Zou er een Air Miles systeem bestaan waarbij je punten ontvangt  voor het zo lang mogelijk welbehagen van
anderen, garandeer ik dat Theo, zodra de tijd rijp is, eerste klas  op weg gaat naar de beste plek die een mens zich kan bedenken.

Ik ben bevoorrecht dat ik Theo heb mogen kennen en wens u allen, en in het bijzonder, zijn dierbare gezin, veel sterkte met dit grootse verlies.