Met Poetin naar de knoppen

22-02-2014 06:37

In 2007 vertegenwoordigde ik een groot aantal Nederlandse argrariërs met windturbines. Een periode waarin ik met mest aan mijn schoenen werd geinformeerd over de toekomst van Europa en onze energiehuishouding. Niet zelden hoorde ik vanuit de koeienstal dan ook "Let maar op, binnenkort draait Poetin aan de knoppen". Inmiddels zeven jaar laten lijken die woorden bijna profetisch.

Met afschuw aanschouwde ik de beelden uit Oekraïne waar dood en verderf wel heel dichtbij komt. Mijn verstand kan er écht niet bij dat handhavers zich tegen hun eigen volk keren omdat het zogenaamde opperhoofd dat beveelt. Sterker nog, ik snap überhaupt niks van fysiek geweld omdat ik meen dat mensen zo ver zijn geëvolueerd dat praten tot de oplossing van alle problemen moet kunnen leiden. 

In 1989 moest ik verplicht ruim een jaar soldaatje spelen. Absoluut het meest domme wat ik ooit heb gedaan. Het enige wat ik na die 16 maanden feilloos kon, was op één hand een joint draaien. Maar verder geloof ik niet dat ik er veel wijzer van ben geworden. En dat groepsproces is al helemaal niet aan mij besteed. Toen ik dacht klaar te zijn met deze onnozele exercitie, meende onze regering zich te moeten scharen achter een mondiale "bully" genaamd Bush en diende ik naar Irak te gaan. Me hoela, ik ken daar niemand en bemoei me niet anders dan mogelijk verbaal met andermans zaken. Een kat en muisspel volgde, waarbij de muis uiteindelijk won en de kat zonder mij ten strijdde ging. 

De mens zou zo langzamerhand in staat moeten zijn om verder te kijken dan het individuele of materialistische belang. En gelukkig is dat ook het geval zoals de diverse wereldpleinen tonen. Maar diezelfde plein tonen ook het tegendeel. En dat stemt mij sober

Hoe kan het zijn dat je klakkeloos een bevel accepteert en schiet als dat word gevraagd. Op je eigen buren notabene. Waar blokkeert dan je verstand? In dat geval zou je toch resoluut allemaal de wapens moeten neerleggen en de bevelgever bezorgd bij de hand moeten meenemen naar een verzorgingstehuis om te laten behandelen voor erotomanie. Net zo goed als alle Olympische spelers eigenlijk halverwege de diverse wedstrijden állemaal naar huis hadden kunnen gaan. Hier doen we niet aan mee! Handelen is een keuze.

Maar de Oekraïners houden stand. Het opperhoofd meldt zich met de handen in het haar en de staart tussen de benen bij zijn enige "vriend" Vladimir. En Vladimir lacht. Want Vladimir weet dat Oekraïne de macht van Rusland niet kán terugdringen omdat er een hele dikke Russische gaspijp door Oekraïne loopt waar heel veel landen inclusief Oekraïne totaal niet zonder kunnen. En als Vladimir het allemaal niet zint, draait hij de kraan dicht. Net zo makkelijk zoals enkele jaren geleden aangetoond toen er een bonnetje openstond.

Daarom ook doet de EU helemaal niets aan het geweld in Oekraïne. Want Nederland zit helemaal in de val van Poetin. Namelijk met onze Gasunie. Honderd procent eigendom van de Nederlandse Staat en contractueel vastgelegd als "hub" voor doorlevering van Russisch gas. Dus als Poetin de kraan dichtdraait zitten wij en vele landen om ons heen in no- time volledig aan de grond en gaat Europa en ver daarbuiten, ten onder. Is het niet aan een economie die volledig tot stilstand komt, dan toch wel aan oorlog.  

Maar Poetin, die ouwe KGB-schurk heeft een oplossing. Namelijk De Medvedev-strategie. Je maakt het volk wijs dat er vervroegde verkiezingen komen, stelt een "eigen" mannetje verkiesbaar, beinvloed indien nodig de uitkomst ervan en alles blijft bij het oude.

Nastrovja.

Fijne dag.