Je zou maar nodig moeten

17-12-2013 16:44

Slapen met meerdere op een kamertje, de verwarming op 5, het raam open en de geur van klamme handdoeken en tien over de diverse bedranden gedrappeerde sokken, voelt als aanleiding voor een opkomende verkoudheid. Ik ben dan ook voor 7u weer uit de veren. Me vandaag voorgenomen een huis te vinden, want blijkens het gesprek met mijn casesmanager van CVD, moet ik dát toch echt zelf doen. Begrijpelijk.

Het ontbijt is een ritueel van hetzelfde; als eerste aanwezig, 2 kopjes thee (ik mijd koffie om maagknopen te voorkomen), 2 eitjes, 2 plakjes snijworst, 2 bruine boterhammen, cornflakes met melk, yoghert met een manderijntje. Als ik zou stoppen met roken kan ik zo het kooster in. Denk alleen dat mijn dochter, ze is 5, dan weer eens "gekke Papa" zal roepen. Doet ze wel vaker als ik met een ridderpak of als Mega Mindi met 'r boodschappen ga doen. Donderdag is ze engel in de kerstvoorstelling op haar school. Kan niet wachten om net als afgelopen jaar haar performance met een staande ovatie te bejubelen. "Papahaa, niet doehoen"!!!!

Het Sociale weekgeld was al gearriveerd. Vijftig Euro gemeenschapsgeld. Daarmee kan ik me inschrijven bij een sportschool. Kan er ook voor kieze om er peuken van te halen. Van die blauwe uit Frankrijk die ik als sinds mijn 18 rook. Maar ik prefereer een zinvolle besteding ervan en het houd me toch iedere dag een paar uur van de straat. Het rookalternatief voor nu betreft uit financiële overweging "hetgeen van De Erven De Weduwe J. van Nelle", kaliber zwaar. De twee uur die ik aan staal trek en duw, voelt vertrouwd, ook al was het alweer 7 jaar geleden. Moest ik maar weer eens iedere dag gaan doen.

's Middags bezoek gehad van Florence Nightingale. Ze werkt om de hoek van mijn slaapplek en komt even spontaan "wat" boodschappen brengen.....Wát boodschappen? Zoveel deed er ik nog niet voor mezelf toen ik niét in deze slechte film zat. Wat een schat. Ik smokkel de zaken naar het kamertje, want eten en drinken verboden, en nodig haar voor een kopje thee. En jawel op úw kosten Belastingbetaler. Maar wees gerust, uw geld wordt met verstand beheert en gespendeerd.

Fuck it! schroom overboord. Ik bel een bekende van me met een makelaarskantoor. Kan mij het schelen. Terwijl ik zijn nummer opzoek in mijn mailbox tref ik een andere mail waarin mij gevraagd word contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek met een der grote Rotterdamse horeca-ondernemers. Het leven blijft verrassen. Afgesproken voor morgen wanneer ik ook voor een eventueel huurcontract kan gaan. Begint op "dakloosin010 the speedversion" te lijken. We zullen zien.

's avonds sms't mijn zus. Die sprak ik onlangs na 5 jaar weer op haar initiatief. Er gebeuren rare dingen........

010 onder €10,-

Die hou je van me tegoed. Want het aantal versproducten in de geschonken boodschappentas kan ik toch niet zo maar laten bederven. Dat zou mij überhaupt, en in het bijzonder in deze situatie, niet passen. Thanks J. X.