Kunnen we door?

15-05-2016 09:24

 

Persoonlijk heb ik er een bijzondere hekel aan. Evenementen waarbij glamour en gladgestreken types ter vermaak, in overdaad, worden geetaleerd om het volk te voeden met gedachteloze troep. Onder het toeziend oog van een zogenaamde vakjury, die in de regel bestaat uit luidruchtige ordinaire betweters, dansen en zingen geevolueerde circus-apen ter vermaak. Het sluit naatloos aan bij een laffe diepvriesmaaltijd, en brand ongemerkt gaten in de bovenkamers van tientallen miljoenen continentale toeschouwers. 

Sommigen zien er daadwerkelijk naar uit om zoiets te bekijken, of hebben de afstandbediening ingeleverd in ruil voor een periodiek orgasme. Andere schamen zich om er voor uit te komen en zijn daarmee op de goede weg. Want zij bemerken de eerste signalen van een selectieve brein. Maar het Gross vindt het allemaal daadwerkelijk de moeite waard. 

Bestond het eerst nog uit veilig thuis op de bank beschimmen van zwakzinnige die meende te beschikken over talent, is het nu ineens topsport geworden en ligt de lat zo hoog dat het niveau van plat vermaak is uitgegroeid tot een voorportaal naar roem en rijkdom. Alsof dat het hoogste doel is. 

Schijnbaar is de mensheid nog steeds niet veel verder geevolueerd dan zijn Roomse voorouders. Uitzonderingen daargelaten.

De moeder van al die onzin passeerde afgelopen week de revu. Als afgevaardigde opteerde voor Nederland een aimabele jonge man uit Amsterdam, waarvan ik vermoed dat ie zich samen met zijn vrienden, knetter stoned, he-le-maal krom heeft gelachen om al die opgeklopte nonsens. Douwe Bob als verbindingsofficier van een land waar men elkaar in het dagelijkse leven nauwelijks licht gunt, tenzij het om Internationale strijdt gaat. Eensgezinde Collectieve Borderline, en dagen later nog balken wat er mis ging. 

Als de individuele mens zich op eenzelfde manier zou vereniging om tot oplossingen te komen voor relevante onderwerpen die ons allen aangaan, zou dit land er heel anders uitzien. Maar helaas tref je het collectief alleen als het om brood en spelen gaat

En daar gaat het dus mis!