Kerstviering

19-12-2013 21:44

 

Nog voor de vogels schallen vervoeg ik me alweer aan de ontbijttafel. Van hetzelfde maar weer? De japanner tegenover me (ja ik meen een Japanner te kunnen onderscheiden van een Chinees of Koreaan), maakt zo veel geluid terwijl hij met zijn mond open een boterham eet, dat ik er onpasselijk van word. Rare jongens die Japanners. Lopen ook altijd in de weg. In tegenstelling tot duiven gaan zij onverwachts voor je staan ipv aan de kant. Maar da's weer een ander verhaal. Vandaag staat in het teken van het regelen van de bezichtigde woning. Althans er toestemming voor krijgen van de Sociale Dienst. En vandaag is de kerstvoorstelling van mijn dochter. Ze is 5 en engel in het stuk. Om exact half negen sta ik voor de deur van de Sociale Dienst en meld mij wederom op correcte wijze. Wachtend in de hal is het onderwerp van hen die mij voor zijn, het uitgebleven weekgeld. Dat ritueel hoor ik hier iedere dag. Het zijn vooral "tandeloze petjes achterstevoren" die wat nerveus luidruchtig zijn en zichzelf op dit tijdstip al tegoed doen aan wat ik vermoed Strohrum of vieux in een colaflesjes is. Daar meng ik me niet in ook al wordt bij iedere opmerking bevestiging gezocht. Ze lijken ook allemaal het systeem door te hebben met theorieën die ik op zich wel begrijp. Twee uur wacht ik geduldig mijn beurt af om vervolgens na een gesprek van vijf minuten met een illusie armer het pand te verlaten. Mijn dossier wordt pas op 7 januari geopend en de toegewezen behandelaarster treedt pas op 1 januari in dienst. Dat beloofd niet veel goeds. Telefonisch contact met mijn CVD behandelaar leert mij dat ik te snel ben met het vinden van een woning. "Da's niet echt gebruikelijk meneer". Maar ik word toch geacht binnen 4 weken een woning te vinden? Anders beland ik toch als nog op straat? Klopt, maar dat lukt meestal toch niet. Nee, nou breekt mijn klomp,. Wat heb ik dan aan dat eerdere gelul over of het een beetje lukt met het vinden van een woning? Verstand erbij houden, Deze mensen gaan het dus niets in mijn tempo regelen voor me. Het stemt me niet echt rustig de rest van de dag en mijn moment van "we gaan vooruit" veranderd door het vooruitzicht van kerst en het oudejaarsgefeest. Het lijkt wel of ik ieder jaar alleen nog maar slechtere nieuwjaarsmomenten heb. En ik had het wel mooi gevonden, wellicht zelfs sybomisch, als ik op 1 januari een nieuwe plek had. Waar hebben we het ook over....we hebben het over € 1575,00 om weer onder de pannen te zijn. Eikels! Dan zou de volgende stap werk zijn en ook daar heb ik al wat lijnen uitgezet. Kom op zeg, mag ik een beetje van uw tijd en een klein beetje geld om van start te kunnen. Volgens mij heb ik keurig en niet geheel onverdienstelijk bijgedragen aan de Belastingpot.  

Op naar de sportschool om wat frustratie te onladen en daarna naar mijn dochter. Ik neem de Chinees mee waarvan ik gisteren bewust niet veel heb gegeten. Nog genoeg voor twee en mijn dochter is toch vegetarisch, dus die eet geen Chinees...logisch ze is 5?!

Gehuld in wit huppelt mijn prinses over het toneel. Tong uit haar mond, rondjes draaiend met vleugels op haar rug. Prachtig om te zien hoe kleintjes door gebrek aan evenwicht per abuis uit de pas belanden en de choreografie al snel veranderd in chaos. Ze geniet er ziender ogen van, en ik as vader nog meer!
 

.....

Vandaag in 010 onder €10,- Nagoya Schiedamsedijk1. een eerder genoten maaltijd.

Mijn eerste zaterdag van "zonder eigen huis" at ik bij Nagoya aan de Schiedamsedijk 1 op de hoek Westblaak- Coolsingel. Vreemde plek waar je wellicht niet zo snel zou belanden vanwege het extreem drukke kruispunt en het stoepje naar beneden. En ook het interieur nodigd niet direct uit. Grote zaak gevuld met vier persoons tafels met van die nep leren stoelen van Kwantum. Type slank met hoge achterleuning. Bij binnenkomst siert een counter die je aantreft bij de slager. De keuze is enorm en gevarieerd. De prijzen laag, maar voor mijn budgethap iets aan de hoge kant. Althans het Japanse eten dan. Het wordt wederom Noodles met kip en groenten. Dit maa met een knoflooksaus, begeleid door een kopje thee.

Mijn bord staat tamelijk snel op tafel, de thee is Chinees (of dan toch uit Azië gezien de onleesbare tekst). Het oogt vers, de keuren van groenten komen overeen met hoe je ze op de markt herkend maar de hoeveelheid is wat beperkt. Buitengewoon smaakvol. Vers bereid, zeker niet uit een stoomoven of magnetron en nodigend voor een tweede portie. Maar die kan ik me niet permiteren. Jammer, want het smaakt .

Prijs: 8,00 incl. thee

Smaak: Verse groenten, prima gekruid, knoflook niet overheersend maar suptiel aanwezig, mooi gegaarde kip. Prima.

Interieur: Oer saai en creatiefloos. Daar zou verandering in kunnen worden aangebracht om van deze zaak nog een succes te maken. Want stil is het er altijd.

Service: Keurige vriendelijke dame, snel, beleefd. Niets op aan te merken

Cijfer: 7.6

Advies: Bij Nagoya wordt gekookt, niet louter opgewarmd. De zaak nodigd welliswaar niet uit, maar het resultaat heeft mij aangenaam verrast. De porties zijn schamel, maar daar is gezien de kwaliteit de prijs ook naar.