Yes he Kahn

10-02-2016 00:43

 

De Nederlandse man maalde niet om de kleur van zijn onderbroek. Die was standaard wit, groot van formaat en voorzien van een tijdelijk houdbare elastiek om het carillion te verpakken en te ontlasten. De Nederlandse man liet de keuze van een noodzakelijk onzichtbaar stuk textiel over aan zijn echtgenote. En die interessseerde het ook geen fluit, vanwege Calvinistische preutsheid met het licht uit. 

De komst van mondiale webwinkels en Noord Afrikaanse wannebee Italianen luidde de verandering in, gevolgd door een oorverdovend gekraak en gepiep van een Nationale detailhandelreus genaamd V&D. De rest is geschiedenis.

Maar er is hoop. Want nu de muizen zijn verzopen en de kapitein een laatste groet brengt voordat het schip definitief onder de zeeoppervlakte verdwijnt, staat daar ineens Kapitein Kahn. Een ervaren piraat die al eerder stuurmanskunsten vertoonde door zo'n beetje alle retailrivieren van dit land te bevuilen met zijn uniforme vloot, het geschal van vierkwartsmaten en bijbehorende troep.  

Kahn waant zich De Ruijter, die met een vernuft plan alle anderen zeebonken de loep afsteekt.  Maar waarom? De naam V&D is dood, heeft slechts nog een handje vol oer-saaie klanten, geen enkel bezit, en een vloot personeel waar de Marine jaloers op is.  

En nou juist daar komt de aap uit de mouw. Want Kahn is niet geinteresseerd in V&D, maar in de krenten uit de vastgoedpap en de daarbij behorende bemanning van bijzonder betrouwbare en uitstekend getrainde zeekadetten, zo vermoed ik

Dus is de kans bijzonder groot dat Kahn grootschalig met een betaalbaar allemanskloffie gaat komen, en gelang het succes daarvan bepaalt wie, tegen het absolute minimun, zichzelf na dertig jaar van trouwe dienst opnieuw moet bewijzen, en wie linea recta naar het UWV kan. Kahn zal naar verwachting uitsluitend lokaties inzetten die nagenoeg risicoloos kansrijk zijn, omdat vastgoedreuzen al lang blij zijn dat er uberhaupt nog iemand durft te varen met afgeschreven zeecontainers die het stadsbeeld bepalen. Die zijn namelijk niet door iedereen stuurbaar.

Toch ben ik van mening dat het hoe dan ook gedaan is met bebouwde retail en alle daarop lijkende varianten, omdat nieuwe generaties het niet zo ophebben met "de stad" . Tenzij het uiteraard om Burgers of een emmer kip gaat. https://www.budgetavontuur.nl/news/ongestoord-consumeren/