Je weet toch?!

18-06-2016 08:34

De Rotterdamse Burgervader Ahmed Aboutaleb staat hoog op het verlanglijstje van de PVDA- achterban. Begrijpelijk, want dat geklooi van Samsom heeft de partij weinig goeds gebracht. Met de verkiezingen in aantocht speelt hij vooral vriend en vijand in de kaart. Samsom heeft namelijk, net als zijn voorganger Cohen, gebrek aan Politieke kloten. Maar daar heeft Ahmed, naar verluid, geen last van. 

Als eerste niet geboren Nederlander presteerde Ab het om zetel te mogen nemen op de mooiste stoel van Rotterdam. Pal naast die van Joost Mussert. Dat bleef zelfs bij de New York Times niet onopgemerkt. Onlangs kreeg Ab ook nog een felbegeerde Bilderberg-hotelbon. 

Toch ben ik van mening dat Ab een bijzonder storende kras op zijn plaat heeft. Namelijk zijn dubbele paspoort. 

In de wereld van sport word ook regelmatig van Nationaliteit gewisseld zo het uitkomt. Verspringer Ignisious Gaisah en hardloper Sifan Hassan kregen eerder al een Nederlands paspoort. En ook Max Verstappen, die geboren is in Hasselt verkoos Nederland als zijn nest. Andersom kan ook. Zo werd de Nederlandse schaatser Bram Smallenbroek plots Oostenrijker. Het enige verschil met de Rotterdamse Burgervader, die malloten van Denk en nog een hand vol "biseksuele" paspoortenbezitters is dat die sporters niet met twee Nationaliteiten rondlopen.

Het beinvloeden van de spelregels, door binnen de mazen van de wet te marchanderen, benoem ik een zekere vorm van valsspelen. Persoonlijk zou ik liever zien dat we vanaf nu mondiaal besluiten om helemaal geen onderscheid meer maken. Iedereen Wereldburger. Gelijkgestemd. Punt.  Al die kaders en grenzen zijn sowieso iets waar alleen primaten zich druk om maken. Maar zo ver is de wereld nog lang niet. 

De huidige regels leveren verwarring op. Want stel je voor dat Christiano Ronaldo er ook nog een Belgisch paspoort op nahoud en na rust plots van team wisselt.  Dan wordt het een zooitje op het EK.

Zo is het ook in Politiek als je het mij vraagt. Je bent of Marokkaan of je bent Nederlander. Niet alle twee. Dat halfbakken gedoe past mijns inzien slechts bij knopendraaiers als Kuzu en Ozturk, die er ook een dubbele Nationailteit op nahouden (en dat zelfs inzetten als USP door het belang van de zogenaamd klagende migrant te behartigen).

Het is wel een bijzonder voordeel dat als we Limburg tot zelfstandige staat benoemen, zoals ik eerder al voorstelde, deze stelling er voor zorgt dat we van opperdwaas Wilders af zijn. Want je bent of Limburger of Nederlander. Niet alle twee.