Huisgemaakte Hamburger met peen en ui € 3,00

29-01-2014 13:15

Over de perfecte hamburger zijn boekkasten vol geschreven. Ik beperk me tot de pure versie waarvoor je rundergehakt gebruikt. Je kunt de burger daarmee zo wel rare als well done serveren. Ketchup is de aanbevelen extra, maar zit niet in het budget.

Voor 2 personen

Wat heb je nodig: 500 gr. Rundergehakt (€ 1,25 Sagerij Middellandsezee Vierambachtstraat), 3 uien (€ 0,15 die hebben we nog), 1kg wortels (€0,50 markt), kilo aardappels (€0,85 hadden we ook nog) flinke theelepelpaprikapoeder (een grote zak kost €0,99 bij Supermarkt Tanger), braadboter, peper en zout (€0,25 je hebt van alles maar een beetje nodig).

Wat kost het:  € 3,00

Bereiding: Snijdt 1 ui niet al te medium fijn, voeg daar het gehakt, peper, zout en de paprikapoeder aan toe. Kneed het geheel tot een mooie massa en draai er ballen van die je iets platter maakt. Schil de aardappels en de wortels en snijdt ze in stukjes. Snijdt de 2 overgebleven uien grof in stukjes. Zet dit samen op in water met wat zout. Braad ondertussen de hamburgers. Als de aardappels, wortels en ui gaar zijn giet je ze af en stampt ze tot een mooie massa.

Serveer de hamburgers bij de stamppot en maak van het braadvocht een kuiltje jus

Smakelijk !