Hokuspokus

14-03-2014 02:11

Mijn vader was al-tijd zijn bril kwijt. Ik hoor 't 'm nog zeggen; "Schat waar is mijn bril". Mijn moeder antwoordde dan steevast, "waar je 'm het laatst hebt gehad?  Een slechter antwoord kun je niet geven. Het enige juiste antwoord is natuurlijk. "geen idee?". En dan kun je er eventueel samen naar zoeken. Dat ding stond overigens meestal gewoon op zijn hoofd. Soms zelfs op zijn neus.

Persoonlijk ben ik zelden iets kwijt. Ik hanteer een zeker systeem. Gewoonweg omdat het me niet uitkomt om iets kwijt te raken. Als ik mijn sleutels bijvoorbeeld zou verliezen, kom ik mijn huis niet meer in of uit, want ik zou niet weten wie ik een reservesleutel zou geven. En voor een slotenmaker heb ik geen geld. Dus vandaar die orde.

Daar staat wel tegenover dat ik in mijn leven weer hele andere dingen ben kwijtgeraakt. Maar dat is een ander verhaal.

Maar de grote vraag van de afgelopen dagen is natuurlijk; hoe raak je in hemelsnaam een vliegtuig kwijt? Want tegenwoordig heeft toch alles zo'n beetje tracking device. Je gsm, lokfietsen van de politie, zelfs kinderen. Alles wordt gevolgd. Je zou dus verwachten dat ook vliegtuigen zijn uitgerust met deze techniek. Stort zo'n gevaarte dan neer, moet je op zijn minst kunnen zien waar en wanneer het laatste signaal was. Dat maakt het zoeken naar een wrak wel zo makkelijk. Maar niemand schijnt in deze en-ig idee te hebben. Uiterst vreemd te noemen in een wereld die vol hangt met camera's en waar een Irakeese opperbevelhebber in een met tempex afgedekt gat werd gevonden in een land dat 12 keer groter is dan Nederland. Je zou toch denken dat 380 ton staal dan een peulenschil is.

Misschien is het gevaarte wel de Einstein- Rosen brug overgestoken en in een andere dimensie beland. Of beter gezegd ge-land. Hoe zou de wereld er dan uitzien?    

Er moet dus een moment zijn geweest waarop een Air Traffic Controler in Maleisië zich hardop afvroeg waar zijn Boeing was gebleven. En ongetwijfeld riepen al zijn collega's toen in koor..............?!

Fijne dag.  

Maandag is er weer een nieuwe Blog. Tot die tijd wens ik je een mooi weekend.