God is een vrouw

07-02-2016 18:03

U kent ze wel. Mannetjes. Van die types die menen dat ze belangrijker zijn dan alle andere mannetjes. Vreemd is dat niet, omdat alle vrouwen in de wereld te bevruchten zijn met een handje vol goed functionerende exemplaren. De rest is technisch overbodig. Dat wil zeggen, als het in de kern om voortplanten gaat, zoals ik bevroed. Onlangs las ik dat het merendeel van de Angelicaanse kerk het met me eens is. Dat god een vrouw is wel te verstaan. 

In Marokko denken daar heel anders over. Daar verklaarde ze een priester met eenzelfde boodschap openlijk gestoord. 

Er is nog een ander type dan de, al dan niet subtiele massa. Ik noem ze gemakshalve; zelfgenoegzame, impulsieve, egoistische karikatureren. Afgekort, ziek. Zij hebben zich niet ontwikkeld van buiten naar binnen door middel van het absorberen van kennis en ervaringen, maar door van binnen naar buiten uitsluitend te werken aan overredingskracht en rechtvaardiging. 

Te beginnen bij Joran van der Sloot die na een mislukte solotrip van dood en verderf, piept dat zijn leefomstandigheden miserabel zijn. Daar kan ik me bijzonder kwaad om maken. Want wie heeft het recht om "onze eigen"  Joran keer op keer in te zetten voor kijkcijfers of andere targets. Stop nou toch eens met de berichtgevingen rondom die eindeloos wederkerende wrat, die al minstens 10 jaar een podium krijgt. Het goede nieuws is dat Joran pas 3 van 25 heeft ingeboet en daarna elders moet. De film, serie en alle bijbehorende promotie, blijven ons gelukkig nog lang bespaard. 

Media is a whore that's always looking for a better pimp. 

Enkele uren later diende zich nog wat exemplaren aan; Allereerst een Noord Koreaan die zijn gebrek aan mannelijkheid dramatisch etaleert, teneinde ook stoer te worden bevonden. Dennis Rodman, basketbal junky met gebrek aan ethiek, heeft zich tegen betaling van minstens vijfhonderd hongerdoden bereid gevonden hoer te spelen. Kim lanceerde daarop, als meest haalbaar equivalent van de geslachtsdaad, een lange afstandfallus.

En alsof dat nog niet doorslaggevend genoeg was werd de totale menselijke beschaving tot knieval gebracht door een zogenaamde supporter met het verstandelijk vermogen van een kwal die het in zijn kwab haalde om zogenaamd Feyenoord keeper Vermeer aan een touw over de balestrade van het stadion te gooien, waarop niemand in zijn omgeving ingreep. 

Laat de mens zich dan slechts nog sturen door gebrek aan verstandelijk vermogen, of is de groepsdruk te groot? Als we de geschiedenisboeken erop naslaan lijkt dat inderdaad het geval, en is de aanleiding altijd aanwijsbaar in de vorm van " een mannetje". 

In het zwembad waar ik met mijn dochter de middag doorbreng tref ik een man van hoge leeftijd met een kers vers PVV logo op zijn bovenarm getatoeerd. 

De wereld is gek, of ben ik niet de kluts kwijt!