Geen woorden maar daden

29-01-2014 17:53

Zo langzaam aan begin ik me bezwaard te voelen dat ik niet op mannen val. Was dat wel het geval zou ik me dáár weer bezwaard om gaan voelen vanwege de uitvergrote projectie. Het lijkt wel of alle Nederlandse omroepen gezamenlijk in de kroeg, na een stevige pan bier, besloten het volk aanhoudend te gaan torpederen als moest het en masse van gedachten veranderen. Een trouwerij in 's lands meest tergende soap, een dweilorkest die zijn reportoir aanpast, een presentator die daar aanleiding toe was, de herhaling van de zoektocht naar wereldwijde homohaat door Steven Fry, waar ik nog eens mee in een kroeg stond, én een schrijver die wat loopt te huilebalken omdat ie niet mee mag. De kortingsactie van Corendon deed mij de das om. Wat een bekrompenheid! Stelletje walschippers.

Het is overigens wel opmerkelijk dat het altijd uitsluitend mannen zijn die zich zo druk kunnen maken. 

Eerder schreef ik al dat ik het niet zo op heb met labels plakken. Dus mij hoeven ze nergens van te overtuigen. En wat jij in je slaapkamer doet is jouw zaak.  Wat dat betreft deel ik de stelling van Theo Maassen. Hoe meer homo's, hoe meer kans in de vrouwenjacht.

Maar wie moet er dan wel worden overtuigd? Poetin misschien? Die kijkt echt geen Nederlandse TV. Daar vindt ie geen bal aan.

We maken onszelf alleen maar belachelijk met al dat geroeptoeter. Ik stel me zo voor dat Vladimir iedere avond met zijn dochter Maria uit Leidschendam, op skype, met een fles Vodka, de tv-gids doorneemt en bulderend dronken wordt. Bemoeizuchtig megalomaan gedrag van het kleinste jongetje van de klas. Wie denken we wel niet dat we zijn?

Blijft de vraag wie zit te wachten op deze vorm van infotainment? Is de gemiddelde Nederlander dan zo homofoob? Ik denk van niet. Hoogstens een enkele bewoner van een Zwarte-Kousen-Gemeente of een onnozelaar. Maar die kijkt mogelijk toch geen tv omdat het niet van God mag of omdat de inrichting het niet toelaat.

Dus wat is de functie van al dat gedender? Zijn tv-makers hun creativiteit verloren? Leiden bezuinigingen ertoe dat we alleen nog maar actuele eendagsvliegen voorgeschoteld krijgen? Het verandert in ieder geval niets aan de schandalig geschonden mensenrechten. Want dat is, neem ik aan, het doel.

Dus wat mij betreft mogen de Olympische spelen beginnen, en bezetten we daarna met 17 miljoen Nederlanders het Rode Plein. Want pas dán laat je echt weten wat je er van vindt. 

Fijne dag.