Gehaktbrood met wittebonen- komkommersalade € 3,00

14-02-2014 06:39

Wat heb je nodig:  4 ons rundergehakt (€ 1,00 Slagerij Middellandse zee 4ambachtstraat (kilo = € 2,50)), 1 ei €0,12 BAS), 4 geroosterde boterhammen (€0,10 Euobakker), lepel mosterd (€0,05 BAS), komkommer (€ 0,50 Markt), blik witte bonen (€0,89 iedere turkse winkel), 2 uien (0,05), 1 eetlepel huisgemaakte mayo* (die hadden we nog), half pakje ontbijtspek (€ 0,29 Aldi)

Wat kost het: € 3,00

Bereiding: Zet de oven op 180 graden. Doe het gehakt in een kom en voeg er de verkruimelde boterhammen, 1 gesnipperde ui, het ei, de lepel mosterd en peper en zout aan toe. Kneed alles tot een mooie massa. Doe dit in een bakblik en leg er de plakjes ontbijtspek overheen.Vergeet niet het blik een beetje in te vetten. Zet het blik ongeveer een uurtje in de oven. Het is eigenlijk beter om de eerste drie kwartier de massa af te dekken met alufolie, maar dat staat het budget niet toe. Als het gehaktbrood gaar is laat je 'm uit de oven afkoelen.

Neem de bonen en laat ze uitlekken. Was de komkommer en snijdt deze overdwars. De twee delen snijdt je in partjes van een halve centimeter. Doe deze bij de bonen in een kom. Snijdt de uien in ringen en voeg die samen met een lepel mayo aan de bonen en de komkommer.

Snijdt het gehaktbrood in plakken en serveer samen met de bonensalade.

Voila een lekkere voedzame en bovenal stevige hap.

* Mayonaise: 1 ei, wat azijn, een lepel mosterd en zonnebloemolie. Doe het ei, lepel mosterd en de azijn in een kom. Neem de mixer en klop het mooi glad om daarna langzaam de olie erbij te gieten. Een grote pot kost je ongeveer € 0,60 en is veel lekkerder san die supermarkt-troep