Frittata met courgette €2,84

23-01-2014 05:42

 
 

..

Vandaag eten we vegertarisch na de stevige prak van gisteren. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan en wordt gemaakt van groenten en pasta's die over zijn van de dag ervoor. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten omdat men zich niet iedere dag een nieuw eetmaal kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor. Niet te min super lekker en gezond.

Voor 2 personen

Wat heb je nodig: 6 eieren (€ 0,69 BAS), 1 courgette in plakjes (€0,50 vanmiddag op de Grote Visserij Markt), 1 ui (€ 0,05 die hebben we nog), 1/2 zak geraspte kaas (€0,60) Italiaansse kruiden van eergisteren (€0,60), 2 aardappels (€ 0,05 die hebben we nog), wat olijfolie (laten we zegge €0,30), 1 teen knoflook (€0,05) 

Wat kost het: € 2,84

Bereiding: Verhit 2 eetlepels olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de aardappelblokjes 10 minuten rondom goudbruin. Bestrooi met peper en zout en doe ze in een grote kom. Verhit 1 wat olie in dezelfde pan en bak de ui, de courgette en de Italiaanse keukenkruiden 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg het groentemengsel samen met de eieren en de kaas toe aan de aardappelblokjes, schep om en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde pan. Giet het omeletmengsel erin, doe de deksel op de pan en laat de frittata in ongeveer 10 minuten op laag vuur bijna stollen. Glijdt de frittata op een bord, keer om en laat weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 3 minuten zodat deze van binnen zacht blijft.

Smakelijk.