Erdogan is een Limburger

16-06-2016 08:42

DENK is de nieuwe partij van onrust. -Ondoordacht- zou hen als naam beter typeren, maar de heren Kurzu en Osturk menen zichzelf boven de rest te verheffen door ons te doen geloven dat zij wel denken. Want wat er ook over ze wordt gezegd; "trap er niet in", aldus Kuzu. Als een konijn uit de hoge hoed was daar plots het bericht dat Dhr. Ozturk zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan zelfverrijking. En dat onder het toeziend oog van de opper bevelhebber van het Zuiden, de Roermondse heer van Rey.  

Die Jos lijkt nog het meest op de Erdogan van Limburg. Zijn wil is wet. Hij is, samen met de Valkenburgse familie Eurings, de man met de meeste tentakels van het Zuiden, die ogenschijnlijk strijdt voor landelijke gelijkheid, door de Limburger te doen geloven dat de hele provincie en al haar inwoners worden achtergesteld ten opzichte van "die van boven de rivieren". 

Limburgers lijken daardoor nog het meest op Turkse Nederlandsers die net als Kuzu en Ozturk het gevoel hebben dat ze niet serieus worden genomen. Om over gebrek aan humor maar te zwijgen.

Misschien is het daarom goed als we Limburg een Status Aparte geven. Een zelfstandig land met van Reij als President, en Ozturk en Kurzu als respectivelijk Minister van Financien, want die man is rete handig met geld, en een Persvoorlichter die almaar oproept nergens in te trappen. 

Voeren we vanaf Weert een gesloten grens in die aan de ene kant wordt bewaakt door luidruchtige motorbendes met een zachte G, en aan de andere kant niet, omdat Limburgers toch nooit voorbij Weert komen. Aan inkomsten heeft het afvallige gedeelte van dit land geen enkel gebrek na de invoering van het drugsloket. Mc Dope als lucratieve franchiseformule voor het bestieren van uitgiftepunten waar Belgen, Fransen en Duitsers hun shit kunnen kopen. 

En wat betreft mevr. Simon? Daar weet van Rey wel raad mee. Want die twee delen de kunst van het Zwarte Pieten.