Democratische revolutie is aanstaande

18-01-2014 09:28

De lancering van budgetavontuur.nl is gelukt. Een eerste blik op het aantal lezers stemt positief, maar ik hoop natuurlijk dat er op den duur actief wordt deelgenomen als ware het een sport om met weinig middelen zo leuk mogelijk te leven. Ik zie ook ineens overal passende initiatieven. Zo vertelde een mevrouw van het voormalige Overtoom dat ze klanten gaan helpen om dingen van elkaar te lenen in plaats van bij hen te kopen. Prachtig.

Toen ik nog energieleverancier was had ik als doel om mijn klanten te helpen met besparing via de slimme meter en ze ieder jaar minder te laten afnemen. Een principe waar in 2010 met een vreemde blik naar werd gekeken. Want je bent toch ondernemer geworden om zo veel mogelijk te verkopen? Het antwoord daarop is nee! ik was ondernemer vanwege passie. Je wordt ook geen schoenmaker nadat je hebt opgezocht wat je daar mee kunt verdienen. Toch? 

Het principe van zelfverrijking heeft zijn langste tijd wel gehad. De generatie waar ík uit kom heeft daar nog wat moeite mee. Maar de volgende alweer minder, en ik verwacht dat mijn dochter, die nu 5 is, er vreemd van zal opkijken. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de autoindustrie. Tot voor kort ontleende je status aan je bak. Nu kijken mensen vreemd of helemaal niet als je met een benzineslurper rijdt. Het is veel hipper om iets kleins op stroom te nemen.

Status maakt inmiddels plaats voor nut.

Dat sluit naadloos aan bij de commotie in Groningen. Want waar is al dat geld gebleven wat ze daar uit de grond hebben gehaald? Als je het mij vraagt opgemaakt aan pretentieus meeloopgedrag om ook iets voor te stellen in de wereld. Als kleinste jongetje van de klas zetel nemen in de G10.

Als blijkt dat grote smurf buiten het smurfenbos al jaren in een Mercedes rijdt, zal het smurfenvolk in opstand komen. Het is tijd voor bedrijven, banken en overheden om verantwoording af te leggen. Want waarom moet ik op de blaren zitten bij mislukte ondernemersavonturen als onze overheid en grote banken hun verlies gewoon kunnen wegpoetsen zonder consequenties? De Bulgeren met een niet terugvorderbare uitkering lachen zich een breuk, mensen met steun in Amsterdam hadden een briljante kerst en een wethouder die er met de kas van de daklozekrant van doorgaat krijgt wachtgeld. De verantwoordelijke moet even door het stof met een "foei, niet meer doen hoor" en klaar, zand erover. Alsof daar het probleem mee is opgelost. Het systeem is rot, niet die onnozelaar die er verantwoordelijk voor is. Die is louter de pispaal als er weer eens wat fout gaat.

Het is tijd voor revolutie! Heren krijtstreep, maakt u borst maar nat, want de gewone man is het meer dan zat. Controle Alt Delete/  democratie 2.0

Enfin, vandaag ga ik weer eens naar de markt op zoek naar nieuwe items voor Stroopje- Koopje, verzamel de reclamefolders, en spit in de biblotheek door alle kranten. Maandag zal de site aardig zijn aangevuld. En natuurlijk is er ook iedere dag een nieuw recept op Keutelen in de Keuken.

Dus ik wens je een mooi weekend en wil je vragen al je vrienden te attenderen op budgetavontuur.nl zodat we er samen een revolutie ontketenen. want een mens moet wel een beetje ambitie behouden.