Was de crisis een ramp, is daar nu Henk Kamp

16-06-2016 14:22

 

Op 23 juli 1952 werd in het vooruitstrevende Hengelo ene Hendricus Gregorius Jozeph Kamp geboren. Ruim zestig jaar later is diezelfde Kamp verantwoordelijk voor onze Nationale Economie ten tijde van de ondergang. Had ik al gezegd dat Kamp uit Hengelo komt? Een gat dat wordt gepromoot door een hardloop-Ethioop, Haile Gebrsalassie genaamd, Geen idee waarom juist hij? Misschien wel om iedereen ervan te overtuigen dat je er zo er zo snel mogelijk vandaan moet zien te komen. Desnoods rennend.

Van oorsprong opsporingsambtenaar der Belastingdienst, wethouder, en Minister van, van alles en nog wat. Een onbeduidende primitieve graspol die met alle winden meewaait en bovenal het belang van de BV Nederland dient. Want waar riant wordt verkwanseld zal iemand moeten zorgen voor een onuitputtelijke cashflow. Kamp is de zogenaamde zorgzame vader die onvoorwaardelijk zijn verslaafde kind steunt. Maar dan wel op kosten van anderen. Zo'n man die uiteindelijk nergens voor staat en slechts geniet van zijn uitzonderlijke positie. 

Wat doet die man eigenlijk? Ik zie een blije gebruinde kop die op kosten van de gemeenschap handelsmissies bedenkt, lijntjes uitgooit, lintjes knipt, koffie slurpt aan Groningse keukentafels om daarna groots en meeslepend met de vijand uit vreten te gaan.

Bestuurders als Henk Kamp zijn verantwoordelijk voor onzinnige regelgeving waarmee de Burger, en bovenal ondernemend Nederland, wordt gedwongen zorg te dragen voor een eindeloze aanwas van roulettefiches. 

Neem als voorbeeld de verplichte BHV cursus. Toen ik in 2004 als Sales Manager werkte voor de grootste LCO2 leverancier van dit land, bedacht ik samen met mijn werkgever dat de opkomende markt van BHV zeer kansrijk was. Want LCO2 wordt niet alleen gebruikt om bier van een kraag te voorzien, maar ook om brandjes te blussen. 

Als een kip zonder kop reed ik naar hele grote, maar ook hele kleine BHV-opleiders, om te onderhandelen over de levering van hervulbare trainingsblussers. BHV was booming en een favoriet bedrijfsuitstapje waarbij het verplichte karakter werd gemaskeerd met slappe broodjes en spannende asbakbrandjes. Fiscaal aftrekbaar wel te verstaan. Letterlijk gingen er honderden miljoenen kilo's LCO2 over de toonbank bij vrijwillige brandweermannetjes met een aanhanger.

Maar waarom eigenlijk? Want heeft iemand wel eens onderzocht wat het effect van zo'n training is? Met andere woorden; vertrouw jij de BHV 'er van dienst als daadwerkelijk de pleuris uitbreekt? 

Niet dat het er toe doet. Want het echte doel zit 'm vooral in het kunstmatig stimuleren van de Nationale Economie. Alleen wel jammer dat we daarvoor altijd weer een sigaar uit eigen doos roken.