Quantanamo Okay

04-01-2014 07:27

 

https://twitter.com/dakloosin010

Persoonlijk ervaar ik mijn situatie als crisis. Een noodsituatie, laagconjuctuur. En daar pas ik me op aan. Zo ga ik iedere dag om 23.00u naar bed en sta 's ochtends vroég op, omdat je zaken het beste overdag kunt regelen. Ik sport iedere dag, gebruik geen afleiders, let op mijn vitamineniveau, houd me zo veel mogelijk afzijdig en blend zo goed en kwaad als ik kan in. En mijn kamergenoten ervaren de situatie dan weer op hún manier. Die houden er een ander ritme op na. En daar heb ik nu langzaam écht de buik van vol. Om 23.00u gaat weliswaar op mijn verzoek het grote licht uit en dienen de bedlampjes als ondersteuning van verdere activiteiten. Maar daarmee is de basis voor een goede nachtrustig allerminst gelegd. Integendeel. De héle nacht word ik uit mijn slaap gehouden door telefoons die aanhoudend binnenkomende What's app-berichten aankondigen én beantwoord worden. Een verachtelijk medium vanwege oeverloosheid als je het mij vraagt, maar goed, ieder zijn ding, schijnen er bedlampjes recht in mijn gezicht als word ik onderworpen aan een Gestapo-verhoor, gaat om kwart voor twee de kamerdeur open met een knal om direct weer te worden gesloten met een knal en maakt een van de bewoners zich rond vier uur, omringd door een grote hoeveelheid zojuist opgebrachte onkruidverdelger, op, om op stáp te gaan. En ja, ik merk ook wel dat daarbij rekening wordt gehouden met het geluidsniveau. Maar we leven hier met 3 stapelbedden en een kast op een ruimte van 6 bij 2.5. Kom op zeg! Alsof er in een vluchtelingenkamp in oorlogsgebied iemand met een krat bier arriveert. Misschien betreft dit alles een pilot voor nieuwe verhoortechnieken?

De kamer is trouwens ook al drie dagen niet meer schoongemaakt, waardoor er Napolitaanse toestanden rond het enige aanwezige vuilemmertje ontstaan. Let wel, ik moet hier nét als reguliere bezoekers €22,- per nacht betalen. Welliswaar niet nu, maar uiteindelijk toch. Volledig gesloopt kijken de meeuwen op de Binnenrotte me met slaap in hun ogen aan. Ik zie ze denken "Wie is die mafkees die hier iedere ochtend voor dag en dauw op dat balkonnetje staat?"  Een bijkomend nadeel van mijn nachtelijke "lijdensweg" is dat ik ter compensatie koffie nodig heb. En daar word ik dan weer onrustig van. Ik volg met nieuwsgierigheid de berichtgevingen over de geliquideerde man in Berkel tijdens het ontbijt. Vraag me af wat daar nou de achtergrond van is. Ik houd het op een doorgedraaide echtgenoot na een ontdekte affaire. Enkele Chinezen nemen de vrijheid bij me aan te schuiven om luidruchtig slurpend en smakkend beleefd de inhoud van hun mond te tonen.......ik word hier zo langzaam aan stapel gék! 

Maar misschien ben ik wel gewoon een zure ouwe zeikerd aan het worden.

Vandaag ben ik bij mijn dochter. Ze is een bijzonder intensief, assertief popje met fel blauwe ogen en goudkleurige krullen die een verbazingwekkende woordenschat heeft voor een 5 jarige. Dat leidt niet alleen binnenshuis, maar vooral daarbuiten tot hilariteit of grote verbazing. Da's wellicht grotendeels mijn schuld. Alhoewel ze dingen ook gewoon snel onthoud en mijn ex haar consequent iedere avond voorleest en álle ruimte biedt zich op haar eigen manier te ontwikkelen. Mijn dochter is een soort klein dieselmotortje die eenmaal op gang niet meer stopt tot ze omvalt. En dus ben ik om kwart voor acht al een vogelhuisje aan het bouwen, staan de gipsvormpjes te drogen, bak ik pannenkoeken als ontbijt, ligt de hele famile Barbi strategisch verspreid door het huis, draait de was, draag ik een cape met ridderhelm en heb ik onderwijl ook de kalfswangen al in de oven gezet om langzaam te kunnen garen voor het avondeten. O, was ik maar een kalfswang, Dan lag ik nu heerlijk in alle rust doordrenkt in rode wijn tussen een bouquet van rozemarijn, salie en thijm langzaam te garen op een bedje van wortel, bleekselderij, ui en tomaat. La vita e difficile.

Om tien uur arriveer ik weer in mijn eigen vluchtelingenkamp, kijk op uitzending gemist heel kort naar 24u mét, en check mijn mail waarin ik verneem woensdag te worden verwacht in Hiversum naar aanleiding van mijn gister gestuurde format. Ik ben benieuwd. Om 23.00u houd ik het voor gezien. Want dat doe ik iedere avond rond die tijd. Hopelijk de rest vannacht ook.  

Vanavond is er weer een nieuwe 010 onder €10,- waarin ik op zoek ga naar iets met aardappels, vlees en groente.