Coffee and Cigarettes

23-12-2013 08:48

De dagelijkse realiteit lijkt bijna op de sleur van Coffee and Cigarettes. Helaas is het conversatieniveau op mijn set van een andere aard en daarnaast word ik tegewoordig nerveus van koffie. Een eigen kamertje met een bureau zoals Henri Chinaski's hok zou al volstaan. Wellicht leidt het tot grootse literatuur.

Tweet gestuurd naar Ben Stiller. Movie idea. Liver Dance about a Chinese dancing kid discoverd by M. Flattly who dances and drinks himself to death trying to keep up with the Irish.................

Tweet gelezen dat er een Lidl restaurant wordt geopend. Vorig jaar sprak ik nog over een My Liddle Aldi bar......moedeloos word ik er van.

010 onder €10,- Stay Okay in de Kubuswoningen bij Station Blaak

Stay Okay Rotterdam doet haar uiterste best om niet te verhullen dat je er kunt eten. En da's wellicht maar goed ook! Ik bestel de Boeuf Stroganoff. Ik had ook kunnen kiezen uit Chicken curry, Chicken saté, Bolognaise of iets van Vega. Patat, rijst of pasta? Ik kies het eerste. Groente is standaard, nou ja groente. Een bescheiden hoopje sla met wat kwartjes tomaat, enkele stukjes paprika en een stukje komkommer. Alles overgoten met een dressing van Euroshopper, begeleid met croutons uit een pakje. Friet prima, de mayo standaard, de Boeuf van Bonzo. In Rotterdam opende onlangs een magnetronrestaurant. Dát dus.

Prijs: € 6,50 zonder consumptie

Cijfer: 5,5 (een mens moet eten, maar wellicht niet hier)

Smaak: Ronduit slecht.

Interieur: Stay okay doet exact wat de naam zegt. Het is er okay, maar dan ook niks meer

Bediening: Daar valt niets op aan te merken voor een budgethotel. De meisjes en jongens zijn er vriendelijk. Een "of het gesmaakt had" ontbrak, maar dás wellicht ook geen goede vraag.

Kwaliteit: Voor hen die thuis uit blikken en pakken eten is dát de exacte omschrijving van kwaliteit

Advies: Het bijzondere van Stay Okay is dat het gevestigd is in de kubuswoningen bij Blaak met zicht op het briljante bouwsel van de aanstaande markthal. Maar als het op eten aankomt zou ik zeggen........niet doen!

Wederom gaat de dag van start met de komst van Dhr. Plankvoorzijnkopmans, de Antilliaanse man die net als gisteren onverstoord het licht aandoet. Ik verzoek 'm op niet al te vriendelijkste manier deze te doven. Hij wast zijn handen en gaat weer weg. Iedereen wakker, moesten we daar nou voor ontwaken? De rest trekt zich er weinig van aan en slaapt verder. Ik kan 'm niet meer vatten. Om 7u schalt een telefoon. Een vrouwenstem herhaalt aanhoudend de woorden "opstaan het is 7u". Maar de bedoelde ontvangen lijkt er geen erg in te hebben. Wéér zo'n nacht. Bij het ontbijt zit een Chinees tegenover me die zó onsmakelijk het zijne verorberd, dat ik geen hap meer door mijn keel krijg en er humeurig van word. Nog even en je kunt me naar de sloop brengen.

Vandaag staat in het teken van het bemachtigen van de betalingsgarantie voor een woning. Dat wordt nog een hele uitdaging en ik heb er weinig vertrouwen in. Eerst nog maar eens naar de sportschool.

Op het afgesproken tijdstip is er niets bekend bij de Sociale Dienst over mijn afspraak terwijl ze 'm toch zelf hebben gemaakt. Dat werkt wellicht in mijn voordeel. Ik heb mijn documenten op orde, blijf uiterst vriendelijk en ga zonder vervlogen hoop de deur uit. Morgen uitsluitsel. Aardige dame overigens.

Om half zeven 's avonds fiets ik door een stormachtig weertje richting de kathedraal aan de Mathennesserlaan. Er is iets aanstaande genaamd Boeteviering. Een handje vol bezoekers scharen zich in de Kathedraal rondom het Doopsel en krijgen de hand op het voorhoofd om daarna om vergeving van zonden te mogen vragen. En hopelijk te ontvangen. Mooie gelegenheid om eens op de Ctrl Alt Del knoppen te duwen voor een beter jaar. De kerstnacht nadert. Het vooruitzicht van morgen, en de afwezigheid der kamergenoten, stemt me positief. Ook al breng ik de moeder der familieavonden alleen door. Athans...je weet maat nooit wat er vanavond de stal binnenwandeld. Het is per slot van rekening kerstavond. 

Het is bij terugkomst rustige op de kamer. Niemand aanwezig. Op de achtergrond hoor ik een angstig geschreeuw. Het klinkt als of er iemand aar de slachtbank wordt gebracht. Onachtzaam, we leven per slot van rekening in de stad, kijk ik verder naar Breaking bad op uitzending gemist. Als het geschreeuw na 10 minuten nog niet is gedaard besluit ik een kijkje te nemen voordat er iemand sterft omdat "we in een stad leven". Er ligt een Chinese jongen verstijft op de grond te trillen terwijl hij kreten van angst en of pijn krijst. Niveau speenvarken. Zijn wat schaapachig kijkende eveneens Chinese vriend houdt zijn hand vast, maar doet verder niks. Ik laat een ambulance bellen die in de hoedanigheid van politie met gillende sirenes niet veel later arriveert. Aan de verkeerde kant van de weg wel te verstaan. De Chinees komt bij zinnen en ik bespeur een pakje lange vloei. Gevalletje onervaren overdaad van THC gebruikt. Snorremans neemt het over en de cannabis in beslag. Ik vertrek weer naar mijn kamer. Mijn scoutingpunten weer verdient. Tot kwart voor twee word ik verder die avond geamuseerd door een van mijn kamergenoten. Om kwart over twee arriveert er nog een. De nacht is daarmee weer behoorlijk kort. Ik word nog steeds verstikt door aanhoudende hoestbuien als gevolg van de loeiende verwarming en het gesloten raam. Een vrouwenstem uit een telefoon geeft aan dat het zeven uur is. Tijd om op te staan.