Andijviestamppot €2,68

17-01-2014 06:26
 

 

Voor minimaal 2 personen
 

Vraagt het nog om uitleg? Stamppot wordt uitsuitend gegeten in Nederland en Belgie waar ze het stoemp noemen. Ontstaan in tijden van armoede en gebrek aan creativiteit omdat de calvinisten eten toch vooral zagen als noodzaak en niet als avontuur. Stamppot wordt altijd bereid met gekookte aardappels en al dan niet meegekookte groente. Need I say more.

Wat heb je nodig: Een paar flinke aardappelen, zakje spekblokjes, zakje geraspte kaas en andijvie

Wat kost het: € 2,68 500gr (toko Kruiskade) € 0,40, spekblokjes (Aldi € 0,59), geraspte kaas (BAS € 0.89) andijvie (Markt grote Visserijstraat € 0,50), klontje roomboter (€0,30 die hadden we nog)

Bereiding: Kook de aardappels gaar in ruime hoeveelheid water met zout. Bak ondertussen de spekblokjes mooi bruin. Was de andijvie goed schoon en snijdt ze in dunne reepjes. Als de aardappels gaar zijn en de spek bruin doe je alles incl. de kaas en het klontje boter in de pan en stampt het geheel met een stamper. Zorg dat de kaas mooi gesmolten is. Maak de andijviestamp af met peper en zout. Het vet van de spek dient als jus en doe je uiteraard in een kuiltje. In Rotterdam is het niet ongebruikelijk om er een eitje bij te koken. Daar heb je nog budget voor. Smakelijk!

Morgen eten we vis! Hiervoor heb ik 3 zakken Panga-filet in de aanbieding gekocht bij BAS (€5,-) Daar kan ik 12x van eten. Smakelijk.

Tip: Ik kocht 10 kg aardappelen voor €4,00 op de West Kruiskade. Dat is niet alleen 3x zo goedkoop als in de supermarkt, maar volgens mij ook een teken dat de aardappels dit jaar erg goedkoop zijn. Dat geldt overigens ook voor ui, want daarvan kocht ik onlangs 5kg voor €1,59 bij BAS. Koop je aardappels en ui ook zo veel mogelijk op de markt en let daarbij op de aanbieding