Alfalfa smaakt flinterdun

18-05-2016 00:17
Het wikken en wegen van eerdere ervaringen, bevindingen en helder geformuleerde verwachtingen, produceren nog voor de wekker conclusies die ik schaamteloos publiceer.  's Nachts "pijnzen" om bij krieken te spuwen. Tegenspraak is zinloos omdat het individuele oordeel is geveld. 
Ook de wereld van temptatie is rond. Aantrekkingskracht zit in het tegenovergestelde. Alpha en Omega. Buiten versus binnen. 
 
Jij behoort, bij de eerste aanblik in de categorie mooi, opvallend, geliefd, bijzonder en interessant. Daar schaar ik mijzelf niet onder. Toch zijn Alpha, jij en ik onderdeel van hetzelfde collectief, omdat we vallen voor iets waarvan we menen dat het aan onszelf ontbreekt. Het enige verschil tussen Alpha en ik, naast de buitenkant, is niets meer dan het maskeren van kwetsbaarheid. 
 
De zepert van meezeulende bagage en complexiteit manifesteert zich uiteindelijk altijd. Daarom gooi ik het maar direct op tafel, en toont Alpha pas kwetsbaarheid als hij zich weer eens bewust wordt van zijn moedercomplex omdat de trukendoos leeg is. 
 
Dat is het moment waarop alles veranderd en de aantrekkingskracht afneemt. Geniet daarom zo lang je er van kunt genieten. Want voor je het weet is het allemaal weer anders. Of beter gezegd; hetzelfde. 
 
En zodra Bootcamp-Barry of de knappe surf-troubadour huilend op zijn bank zit, drink ik graag, stilzwijgend, een kopje thee met je aan het strand. 
 
Want de wereld is rond. En daarom veranderd er in de kern uiteindelijk maar weinig.