Risotto van groene asperge 2,63

25-02-2014 15:25

Wat heb je nodig: 1 bos groene asperges (€ 1,- Markt), 1 pak Risotto (€0,89 AH) 2 bouillonblokjes groente (€0,15 AH), 1 ui, 1 teen knoflook (€0,10 markt), zakje parmazaan (€0,39 Bas), klontje boter (€0,10 Bas)

Wat kost het: € 2,63

Bereiding: Zet een pan water op en kook met het bouillonblokje. Snijdt de asperges in stukjes van 2-3 cm. De koppen bewaar je apart. De konten gooi je weg. Kook de resterende stukjes kort in de bouillon. Snijdt de ui en knoflook fijn en bak deze in een klein beetje boter. Voeg daar de risotte aan toe en bak ze goed omschuddend tot ze glazig zijn. Voeg er pan pas bouillon aan toe en roer dit rustig tot het door de rijst is opgenomen. Dat proces herhaal je tot de rijst bijna gaar is. daarna voeg je de aspergestukjes toe. Laat deze 5 minuten meepruttelen. Als de rijst gaar is zet je het vuur uit, voegt de parmazaan en wat boter toe, dekt de pan af met alufolie en laat deze 5 minuten rusten.

Voila, smakelijk