Piperade € 2,99

05-02-2014 14:51

 

Wat heb je nodig: 1 groene en 1 rode paprika (€ 0,75 Markt of ga naar een Turkse winkel), 400 gr. tomaten (€ 0,40 Markt), 1 ons gekookte ham (€ 0,89 AH huismerk), 4 eieren (€ 0,40 BAS) theelepel paprikapoeder, zwarte peper, zout, scheut olie, klontje boter (€ 0,40 laten we zeggen), 2 gesnipperde uien (€0,10 BAS 5kg = €1,29) 2 gesnipperde tenen knoflook (€ 0,05)

Wat kost het: € 2,99

Bereiding: Zet een pan water op. Snijdt een kruisje in de tomaten (aan de andere kant van waar het steeltje zat). Doe de tomaten kort in het water, haal ze eruit, laat ze schrikken (niet gillen te gillen, maar door koud water) en ontvel ze. Snijdt de paprika's in reepjes en gooi de zaadlijsten weg.  Zet een hapjespan op met een scheut olie. Bak de ui en de knoflook. Voeg de paprika en de tomaten toe. Laat dit alles rustig koken op laag vuur met de deksel erop. Na een minuut of 5 voeg je de ham die je eerst in je in kleine slukjes hebt gesneden toe. Kluts ondertussen de eieren en bak er twee omeletten van.Leg de omelet op de borden en verdeel er de saus over. Je kunt ook de geklutste eieren over de saus gieten en er een frittata van maken.

Smakelijk.

Tip: als je wat oud brood hebr kun je deze roosteren en erbij doen. Een flinke hand peterselie of rucola zou het echt afmaken