Pangafilet met balsamico-broccoli en puree €2,64

02-02-2014 12:45

Wat heb je nodig: 4 pangafilets (€ 0,67 die hadden we nog van de aanbieding bij BAS (15 voor €5,00)), 1 pond aardappels (€0,10 BAS (5kg €1,-), een scheut melk (€0,10 BAS), 1 citroen (€0,30 BAS), 1 pond broccoli (€0,50 Markt), peper, zout), roomboter (€0,20 BAS), scheut balsamico (€0,10 BAS fles kost €2,59)

Wat kost het: € 2,64

Bereiding: Zet de oven aan op 180gr. Schil de aardappels en zet ze op in ruim water. Snijdt de citroen in plakjes. Maak de brocolli schoon en blancheer ze 10 minuten zodra het water van de aardappels kookt. Voorzien de filets van peper en zout en bak ze aan beide kanten mooi bruin in een pan met boter. Zet ze daarna in een schaal in de oven met de citroenpartjes op. Giet de brocolli af en doe die in een aparte ovenschaal. Sprenkel er wat balsamico over en zet ze maximaal 5 minuten samen met de vis in de oven. Warm de melk op en giet de aardappels af zodra ze gaar zijn. Doe de melk bij de aardappels en stamp ze tot een gladde puree. Maak de puree op smaak met peper en zout.

Serveer alles in mooie lagen.

Smakelijk