Linzensoep € 2,96

31-01-2014 15:20

We maken de linzensoep voor minstens 2 dagen, dus we hebben een budget van € 6,-

Wat heb je nodig: 1 grote zak linzen (€ 0,99 Tanger), 1 pond runderlappen (€ 2,49 Tanger), 1 prei (€ 0,20 Markt), 1 wortel en een ui (€0,20 markt), 2 aardappels (€0,05 hadden we nog), takje rozemarijn (€ 0,30 een potje kost € 1,29 bij AH, liever neem ik vers, maar dat vind ik nu te duur), 2 runder bouillonblokjes (€0,30) 1.5 liter water, 1 rookworst (€ 1,19 Aldi), scheut olie, zonnebloem volstaat (€ 0,20 BAS fles kost € 1,09)

Wat kost het: € 5,92

Bereiding: Kook het water met de bouillonblokjes. Was de linzen en snijdt het vlees in blokjes. Snipper de ui, snijdt de prei, aardappel en wortel in stukjes. Zet een grote soepketel op en doe hier een scheutje olie in. Fruit hier de ui in en doe de prei en wortel er na 5 minuten bij. Bak dit alles even met een theelepel rozemarijn. Doe daarna het vlees erbij en bak dit mooi bruin. Daarna mogen de aardappels en linzen erbij. Goed omroeren. Voeg de bouillonblokjes en water toe en at peper. Breng dit aan de kook, schuim het af en laat het vervolgens enkele uren zachtjes garen. Niet kokend, maar aan de kook zoals dat word genoemd. Voeg een half uurtje voor je gaat eten de rookworst in plakjes toe.

Je kunt aan het eind van het proces de soep op smaak maken met peper en zout en voorzichtig met de stamper aan de slag gaan als je dat wenst.

Smakelijk