Italiaanse Stoofpot €2,91

26-02-2014 15:49


Wat heb je nodig: 3.5 ons runderlap (€1,75 middellandse zee), 1 wortel (€0,17 BAS), 5 aardappels (€ 0,20), 1 stengel bleekselderij (€0,10 Markt), ui, knoflook, half bouillonblok, peper en zout (€0,25 BAS), takje tijm, rozemarijn (€0,20 Turkse winkel), blikje tomatenpuree (€0,19 BAS), klontje boter (€0,05 Aldi)

Wat kost het: €2,91

Bereiding: Zet de oven op 180 graden. Zet 2dl water op en doe er een half bouillonblokje in. Snijdt de ui, knoflook, bleekselderij en wortel grof. Bak het vlees in een braadpan met boter aan alle kanten bruin en kruid met peper en zout. Pak een ovenblik en leg er het vlees met de jus in, voeg alle groenten toe en de kruiden. Was de aardappels met schil en snijdt ze in vieren. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en dek alles af. Zet het blik een uur of 2 in de oven. Draai het vlees zo nu en dan om.

Smakelijk