Gehaktbal met uiensaus, spruitjes en puree € 2,80

09-02-2014 08:56

Wat heb je nodig: 3 ons rundergehakt ( € 1,20 Slagerij Middellandsezee Vierambachtstraat), 4 uien (€0,10 BAS), lepel mosterd (€0,10 BAS), 2 sneeën geroosterd brood (€0,05 Eurobakker Kruiskade), pond spruiten (€0,50 Markt), pond aardappels (€ 0,10 BAS 5kg= €1,00), runder bouillionblokje €0,10 Tanger), roomboter (€ 0,30 AH huismerk), flinke scheut Melk (€ 0,20 Aldi houdbaar) peper en zout (€ 0,05), braadboter (€ 0,20 AH huis), flinke eetlepel bloem (€0,05), 250 ml kokend water

Wat kost het: € 2,80

Bereiding: Warm de oven voor op 150 graden. Maak de spruiten schoon en schil de aardappels. Zet twee pannen met water op. Doe het gehakt in een kom. Voeg er 1 gesnipperde ui, een lepel mosterd en de verkruimelde sneeën brood, peper en zout aan toe. Meng alles goed door elkaar en draai er enkele ballen van. Die bak je mooi bruin in. Voeg daar de 2 resterende uien grof gesneden toe. Als je uien mooi bruin zijn doe je alles in een bakblik, voegt er een verkruimelde bouillonblok en het water aan toe. Roer er de bloem doorheen en leg de ballen erin. Dit mag ruim een half uur in de oven. Kook ondertussen de spruiten en de aardappels. Giet ze af als ze gaar zijn. Kook ondertussen de melk en giet deze samen met de klont roomboter bij de aadrappels en stamp er een mooie puree van.

Voila, prakkie!