Champignonsoep met pangafilet en dille € 2,86

27-02-2014 12:22

Wat heb je nodig: 2 pangafilets (€0,66 BAS 15st voor €5,- ), pond champignons (€1,- Markt), eetlepel bloem, ui, teen knoflook, klontje roomboter, peper, zout, 1 blokje groentebouillon, 2 dl melk (€0,70 diverse), half bosje dille (€0,50 Markt). 1 ei (€0,12)

Wat kost het: €2,86

Bereiding: Snijdt de pangafilets in stukken van +/- 2 bij 2 cm. Zet een pan met ongeveer 1 liter water op en doe er de bouillonblok in. Snijdt de champignons in pakjes. Snijdt de knoflook en de ui ragfijn. Zet een ketel op en verwarm de boter (blank), bak hierin de ui en knoflook en daarna de champignons. Voeg een lepel bloem toe en roer dit om. Laat dit een minuut of 3 zachtjes opstaan. Voeg nu langzaam de bouillon toe en blijf roeren. Doe de vis erbij en de deksel op de pan. Laat dit op laag vuur een half uurtje staan. Klop het ei en voeg er de melk aan toe. Voeg dit bij de soep. Laat ook dit op laag vuur even staan (aan de kook).

Snijdt de dille fijn.

Serveer de soep in een kom en sprenkel er dille over.

Smakelijk.